Slovenija drevi na stadionu, ki močno spominja na….

Reprezentance 14. Okt 202010:17 > 10:31
Getty Images

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 odigrala četrto tekmo v drugi izvedbi Lige narodov. Izbranci Matjaža Keka se bodo v Kišinjev pomerili z Moldavijo, ki je v Stožicah padla z 1:0.

Ligo narodov lahko spremljate samo na Sportklubu, kar velja tudi za tekme slovenske reprezentance. Slednjo danes čaka gostovanje pri 175 reprezentanci s Fifine lestvice, ki pa se je v drugi sezoni Uefine tekmovanja izkazala za trd oreh.

Povezano

Drevišnji dvoboj bo gostil stadion Zimbru v moldavski prestolnici, objekt pa ob pogledu nanj močno spomni na legendarni ljubljanski stadion za Bežigradom, kjer je Slovenija v nekih drugih časih doživela nepozabne uspehe.

Stadion Zimbru, zgrajen maja 2006, kar se tiče same arhitekture sicer ne spomionja na legendarni, a trenutno žal propadajoči, Plečnikov objekt v Ljubljani. Gre za stadion, ki zadostuje vsem zahtevam Uefe in Fife, na nekdanji domači stadion Slovenije pa spominja njegove umestitev v prostor. Objekt leži med visokimi bloki, kar pomeni, da bodo danes lahko nekateri Moldavci svoje ljubljence spremljali tudi v živo, čeprav bo stadion zaprt. Več o objektu Zimbru, kjer ob moldavski reprezentanci igra še Zimbru iz Kišinjeva, pa v videu.

Sportklub Slovenija