Bizaren prekršek vzel zmago Messiju in Argentini

Getty Images

Medtem ko so v Evropi v ospredju prijateljske tekme, zaključek kvalifikacij za Euro in Liga narodov, se v Južni Ameriki nadaljujejo kvalifikacije za nastop na SP 2022. Argentina in Paragvaj sta se razšla brez zmagovalca (1:1), potem ko se po spornem prekršku razveljavili zadetek Lionela Messija.

Lionel Messi je po sijajni akciji v 57. minuti zadel za vodstvo Argentine, toda veselje domačih so prekinili brazilski sodniki. Čeprav je od prekrška Nica Gonzaleza nad Angelom Romerom minilo skoraj pol minute, Argentinci so vmes izvedli devet podaj, so s pomočjo VAR-a razveljavili zadetek Messija. Jezni kapetan Argentine je sodniku Raphaelu Clausu povedal svoje, toda na koncu je na prazni Bomboneri ostal brez nove zmage.

Paragvaj je sicer povedel v 21. minuti, ko je Angel Romero izkoristil najstrožjo kazen, domači pa so izenačili v 41. minuti. Iz kota je podal Giovani Lo Celso, na pravem mestu pa je bil v osrčju kazenskega prostora branilec Gonzalez, ki je z glavo zadel pod prečko.

Južnoameriške kvalifikacije se nadaljujejo danes. Kolumbija gosti Urugvaj (ob 21:30 v živo na SK 1), Peru se odpravlja na gostovanje v Čile (ob 00:00 v živo na SK 2), Brazilija pa o doma pričakala Venezuelo (ob 1:30 v živo na SK 1).

Sportklub Slovenija