Ramos zastreljal dve 11-metrovki, Moreno rešil Furijo

Reprezentance 14. Nov 202022:34 > 22:47
Reuters, XXSTRINGERXX xxxxx

V skupini 4 Divizije A Lige narodov je Nemčija premagala Ukrajino s 3:1, ter tako prevzela prvo mesto pred Španijo, ki je s Švico igrala 1:1.

Sergio Ramos, ki je zabeležil rekorden 177. nastop za Španijo, si bo tekmo proti Švici za večno zapomnil, vendar ne zaradi dobrih stvari. 34-letni branilec je namreč zastreljal kar dve enajstmetrovki, pred tem jih je uspešno izvedel petindvajset zapored!

Pri izidu 1:0 za Švico (zadetek je v 26. minti dosegel Remo Freuler) je imel prvo priložnost z enajstih metrov v 57. minuti. Pred strelom je okleval, nato pa slabo streljal v svojo levo in Jan Sommer je njegov poskus ubranil. Situacija se je ponovila v 80. minuti. Ramos je znova pred poskusom zastal, nato pa medlo streljal na povsem enak način, naravnost v roke Sommerju. 

Španija se je porazu izognila v 89. minuti, ko je po hitrem protinapadu izenačil Gerard Moreno.

Povezano

Ta točka furiji ne pomeni veliko, saj je izgubila prvo mesto v skupini. To je zdaj prevzela Nemčija, ki je Ukrajino premagala s 3:1.

Gostje so sicer povedli v 12. minuti z golom Romana Jaremčuka. Nemci so izenačili v 23. minuti, ko je zadel Leroy Sane, ki je v zadnjem času v zelo dobri strelski formi.

V še boljši pa je Timo Werner, ki je dosegel zadnja dva gola za Nemčijo in poskrbel za končnih 3:1. Werner je v zadnjem mesecu za klub in državo na 9 tekmah dosegel kar 10 zadetkov, mrežo ja zatresel na petih tekmah zapored.

Nemčija je na lestvici prva z 9 točkami, Španija jih ima 8, Ukrajina 6, Švica pa 3.

V zadnjem kolu v torek se bosta v neposrednem dvoboju za prvo mesto pomerili Španija in Nemčija, Švica pa si bo proti Ukrajini poskušala zagotoviti obstanek v elitni ligi.