Slovenci v Stožicah po preobratu prišli do zmage!

Reprezentance 15. Nov 202018:37 > 18:42
GuliverImage

Slovenska reprezentanca je na Stožicah na peti tekmi lige narodov prišla do zmage proti Kosovu. Po preobratu in zadetku Iličića iz enajstmetrovke v sodnikovem dodatku so slavili z 2:1. Za Kosovo strelec Muriqi, za Slovenijo Kurtić in Iličić.

Slovenska nogometna reprezentanca je v mrzlih Stožicah prišla do pomembne zmage z 2:1 proti Kosovu in se bo tako z lepo popotnico odpravila na gostovanje v Atene, kjer jih čaka zadnja tekma druge izdaje lige narodov. Zmaga ali remi proti Grkom v sredo bi pomenil, da bi se uvrstili v drugi kakovosten razred tega tekmovanja. 

V prvem polčasu so do prve priložnosti prišli naši reprezentanti toda strel Damjana Boharja v 3. minuti so gostje blokirali. V 15. minuti srečanja je znova zapretil član hrvaškega Osijeka potem, ko je po desni strani prodrl v kazenski prostor, a je njegov strel končal v zunanjem delu mreže. V 26. minuti je Vučkić prestregel podajo na sredini igrišča in oddrvel proti vratom Muriča. Njegov strel pa je bil preveč po sredini vrat in Murič je njegov poizkus zlahka ubranil. Nato so do prve priložnosti na drugi strani prišli tudi pri Kosovu potem, ko je v 27. minuti na lahek način do roba kazenskega prostora prišel Edon Zhegrova, a je bil strel člana švicarskega Basla nenatančen in ni predstavljal nevarnosti za vrata Vida Belca.

V 35. minuti so imeli Slovenci na voljo podajo iz kota. Po podaji iz desne strani je do zaključnega strela z glavo prišel Jasmin Kurtić, a bil nenatančen. Po dobrih 30 minutah igre je bilo razmerje v strelih 5:2 za Slovenijo. Bolj, ko smo se bližali koncu prvega polčasa bolj so pri naši reprezentanci pritiskali proti vratom gostujoče reprezentance. Do konca prvega dela sta poizkusila še Iličić in Mevlja, pri gostih pa bi si kmalu zabili avtogol, a je bil na pravem mestu njihov vratar. Razmerje v strelih po prvem polčasu je bilo 8:3 za Slovenijo.

V drugem polčasu je v 54. minuti imela Slovenija do takrat najlepšo priložnost na tekmi potem, ko se je z žogo v kazenskem prostoru znašel Sandi Lovrić, a je njegov strel zletel mimo desne vratnice kosovske reprezentance. Kazen za zapravljeno priložnost je sledila v 58. minuti, ko so gostje prišli do prednosti. Po podaji Bernarda Berishe je do žoge prišel Vedat Muriqi in premagal nemočnega Vida Belca. Vodstvo kosovske reprezentance ni trajalo dolgo. V 63. minuti je za izenačenje z iznajdljivim strelom poskrbel Jasmin Kurtić, asistenco pa je zabeležil Petar Stojanović. Vse do zaključka tekme pravih priložnosti na obeh straneh pravzaprav ni bilo, potem pa je prišla druga minuta dodatka in enajstmetrovka za Slovenijo potem, ko je v kazenskem prostoru z roko igral Fidan Aliti. Odgovornost je prevzel Josip Iličić in z natančnim strelom Sloveniji prinesel vse tri točke.

Slovenijo zdaj čaka tekma zadnjega kroga v ligi narodov, ko se bo pomerila proti Grčiji, ki je na tekmi 5. kroga z 2:0 premagala Moldavijo. Zmaga ali remi naši reprezentanci zagotovi udeležbo v ligi B v naslednji izdaji lige narodov. Prenos tekme, ki bo na sporedu v sredo 18. novembra ob 20.45 boste V ŽIVO lahko pospremili na Sportklubu.

Slovenija je po štirih tekmah v ligi narodov pri treh zmagah in neodločenem izidu. Eno izmed zmag je dosegla tudi proti Kosovu v oktobrskem ciklu, to pa bo skušala ponoviti tudi v nedeljo.

Povezano

Dvoboj bomo V ŽIVO pospremili na naši spletni strani tudi v tekstovnem prenosu.

Selektor Matjaž Kek je v začetno enajsterico v postavitvi 4-2-3-1 uvrstil sledeče nogometaše: Oblak, Stojanović, Blažić, M. Mevlja, Balkovec, Vetrih, Kurtić, Iličić, Lovrić, Bohar in Vukić

V sestavi Kosova v postavitvi 4-2-3-1, ki jo bo nocoj s klopi vodil pomočnik selektorja Muharrem Sahiti (Bernard Challandes je bil namreč pozitiven na koronavirus) pa so naslednji nogometaši: Murić, Hadergjonaj, Aliti, Rrahmani, Vojvoda, Raashkaj, Kryzeiu, B. Berisha, V. Berisha, Zhegrova in Muriqi

Tekmo sodijo sodniki iz Poljske. Glavni je Bartosz Frankowski, pomočnika bosta Jakub Winkler in Bartosz Heinig. V vlogi četrtega sodnika pa je Tomasz Kwiatkowski.

POTEK TEKME

 – Sprememba v začetni enajsterici. Na ogrevanju pred tekmo se je poškodoval Jan Oblak, zato ga v vratih menja Vid Belec.

 – V primeru, da nocoj Slovenija premaga Kosovo in Grčija ne premaga Moldavije bi naša reprezentanca že napredovala v višji kakovostni razred.

PRVI POLČAS

1′ S sredine igrišča je začela naša reprezentanca. 

3′ Prva “mini” priložnost na tekmi. Po podaji Stojanoviča z desne strani je do žoge prišel Damjan Bohar, ki pa so mu strel blokirali

9′ Prvi rumeni karton na tekmi. Poljski sodnik ga je pokazal slovenskemu reprezentantu Sandiju Lovriću potem, ko je na sredini igrišča storil prekršek nad Hekuranom Kryeziom.

15′ Slovenci so znova nekoliko zapretili potem, ko je z leve strani poizkusil Damjan Bohar, a zadel zunanji del mreže vratarja Murića. Zgolj nekaj trenutkov kasneje je napako storil kosovski vratar, Bohar je bil spretnejši, a Vučkić ki je nato prišel do žoge ni uspel doseči gola. Žogo je v kot poslal kapetan gostov Amir Rrahmani. Predtem si je rumeni karton pri gostih zaradi prekrška na sredini igrišča prislužil Bernard Berisha.

26′ Prva prava priložnost na tekmi. Vučkić je prestregel podajo na sredini igrišča in stekel proti vratom gostov. Na koncu je streljal preveč po sredini vrat in Murić je strel zlahka ubranil.

27′ Na drugi strani so pri Kosovu poizkusili prek Zhergove, ki je akcijo začel na sredini igrišča, nato pa udaril proti vratom Vida Belca še izven kazenskega prostora. Njegov strel je končal mimo slovenskih vrat.

35′ Po podaji iz kota je do zaključnega strela ob bližnji vratnici prišel Jasmin Kurtić, a je njegov strel zletel prek vrat. Trenutno razmerje v strelih je 5:2 za Slovenijo.

40′ Do strela z roba kazenskega strela je prišel Josip Iličić, a meril mimo vrat Muričija. Slovenci podjetnejši in vse bolj pritiskajo proti vratom kosovske reprezentance.

43′ Po dolgem času strel proti vratom Vida Belca. Z velike razdalje je poizkusil Zhegrova, a je bil strel precej nenatančen.

41′ Nova akcija Slovencev. Po podaji z leve strani Boharja je Balkovec žogo poslal pred vrata in Vojvoda bi pri posredovanju skorajda dosegel avtogol. Z obrambo se je izkazal Murič.

45′ V dodatku prosti strel za Slovenijo. Iličić je podal v kazenski prostor, do strela je prišel Mevlja, a Murić ni imel težav. Pri kosovski reprezentanci pa je rumeni karton prejel Mergim Vojvoda.

KONEC PRVEGA POLČASA!

Konec je prvega polčasa v Stožicah. Slovenska reprezentanca je bila podjetnejša in tudi konkretnejša, manjkal pa je pravi zaključek. Razmerje v strelih po prvih 45 minutah je bilo 8:3. Gostje v okvir gola niso sprožili niti enkrat, naša reprezentanca pa je v okvir vrat nasprotnika sprožila dvakrat.

DRUGI POLČAS

46′ Brez sprememb kar se tiče začetnih enajsteric napram prvemu polčasu. Slovenci so takoj krenili proti vratom Murića in prišli do svojega šestega udarca iz kota, a podaja nato ni bila nevarna

54′ Zaenkrat najlepša priložnost na tekmi za Slovenijo. Iličić je lepo sprejel žogo v kazenskem prostoru podal do Vučkića, ki je nato našel Lovrića ta pa je streljal znotraj kazenskega prostora, a meril mimo vrat. Slovenija bi si po videnem morebiti že zaslužila preiti v vodstvo

58′ Gol za Kosovo. Kdor ga ne da, ga dobi. Gostje so prišli do prednosti z 1:0 potem, ko se je med strelce vpisal Vedat Muriqi, ki je udaril znotraj kazenskega prostora in premagal nemočnega Vida Belca. Med asistente se je vpisal Bernard Berisha.

63′GOOOOOOOOOOOL IN IZENAČENJE!!!!! Slovenci so hitro prišli do izenačenja potem, ko se je pred vrati po podaji Stojanovića najbolje znašel Jasmin Kurtić

64′ Drugi rumeni karton za Slovenijo. Porumenel je Miha Mevlja.

68′ Prva menjava pri Sloveniji. Iz igre je odšel Haris Vučkić, namesto njega pa je vstopil Andraž Šporar

71′ Tudi pri Kosovu so opravili prvo zamenjavo. Iz igre je odšel Hekuran Kryeziu, namesto njega pa je vstopil Lirim Kastrati.

79′ Prosti strel za Slovenijo s strani. Josip Iličić je podal na oddaljenejšo vratnico, Kurtić pa je prišel do težkega strela z glavo. Nevarnosti za Muriča ni bilo.

84′ Druga zamenjava pri Kosovu. V igro je namesto Bernarda Berishe vstopil Elbasan Rashani.

86′ Tudi Matjaž Kek je opravil drugo zamenjavo. Namesto Sandija Lovrića je na zelenico pritekel Domen Črnigoj.

89′ Po dolgem času so rahlo zagrozili tudi pri Kosovu, a je bila podaja Muriqija v kazenski prostor premočna, pravočasno pa je iz vrat stekel Vid Belec.

90′ Priložnost za Slovenijo. Po podaji s strani je z glavo poizkusil Andraž Šporar. Razmerje v strelih 13:5 za Slovenijo. Čaka nas štiri minute dodatka.

90+1′ Pri Kosovu so opravili še tretjo zamenjavo. Iz igre je odšel Edon Zhegrova, namesto njega pa je vstopil Florent Hasani

90+4′GOOOOOOL ZA SLOVENIJO!!!! Igra z roko s strani gostujočega igralca Fidana Alitija. Enajstmetrovkje uspešno izvedel Josip Iličič. Zaradi ugovarjanja je rumeni karton pri gostih prejel kapetan Rrahmani

90+6′ Z igrišča je Matjaž Kek poslal Josipa Iličića, ki si je ob odhodu z igrišča prislužil aplavz. Namesto njega je v igro vstopil Nino Kouter.

KONEC TEKME V STOŽICAH! Slovenska reprezentanca je prišla do pomembnih treh točk v boju za preboj v višji kakovostni razred lige narodov. Glede na to, da je Grčija v gosteh proti Moldaviji slavila z 2:0 je jasno, da bo naša reprezentanca v lovu za ligo B v Atenah čez tri dni potrebovala točko ali zmago. Prenos tekme bo na Sportklubu.

Standings provided by SofaScore LiveScore