Iličić po tekmi proti Kosovu BRUTALNO iskren!

Reprezentance 16. Nov 20201:21 > 1:39
NZS/Twitter

Slovenska nogometna reprezentanca je v nedeljo v petek krogu lige narodov v Stožicah 2:1 premagal Kosovo. Nepričakovano je novinarje preko videokonference pozval, “vprašajte me sedaj, potem me ne bo več tukaj” in začel z iskrenim pripovedovanjem kot še pravzaprav nikoli.

Josip Iičić se je v preteklosti spopadal s težavami osebne narave zaradi katerih je za nekaj časa celo prenehal z igranjem nogometa. Tako za klub kot tudi reprezentanco. Zdaj pa se je vrnil in ima, ko pride na zelenico na obrazu znova nasmešek. Kaj vse je prestal je zaupal zbranim prek videokonference po tekmi proti Kosovu.

Povezano

“Če bi vam vse razlagal potem bi tukaj sedeli do jutra. Želel sem si, vedel sem da se bom vrnil. Vedel sem, da je edina možnost, da se izvlečem iz tega ta ljubezen do nogometa, do moje družine, ki mi je bila največja podpora. Tega kar sem doživljal ne bi privoščil nikomur. To je zdaj za mano. Gledam naprej. Vsaka negativna stvar te naredi močnejšega, boljšega. V nogometu še nisem rekel zadnje. Lahko bi rekel, da najlepše še prihaja. Začel sem uživati. Zavedam se, da pred mano ni več veliko aktivnih nogometnih let. Želim si dati zadnji atom moči za to, kar ljubim že celo življenje. Za žogo, za igrišče in velikokrat sem že ponovil v klubu ‘Fantje, da bi vedeli kako je lepo igrati nogomet’. To imam vedno v mislih in tako bo ostalo. Nogomet bom igral dokler bom lahko stal na nogah,” je dejal Josip Iličić in nadaljeval:

“Reprezentanca je zame družina. Vrneš se domov, boriš se za svojo državo, za grb, za dres. Drugače je igrati za reprezentanco kot za klub. Za klub si v nekih določenih trenutkih prisiljen igrati, za reprezentanco igraš vedno s srcem in rekel sem dokler bom to čutil, dokler me bodo potrebovali se bom vedno rad vračal. To sem povedal tudi svoji ženi. V določenem trenutku sem pomislil, da bi se umaknil in ponudil priložnost drugim fantom. Ampak še vedno sem sposoben, še vedno čutim to željo. Želim si na veliko tekmovanje. Naredil bom vse, da nam uspe. Ampak če bomo želeli, da nam to uspe bomo morali igrati tako kot nocoj, ko smo pokazali, da znamo stopiti skupaj tudi v težkih trenutkih kot ekipa.”