Bo Oblak pripravljen za Grke?

Reprezentance 16. Nov 202011:10 > 11:16
GuliverImage

Obračun petega kroga Lige narodov med Slovenijo in Kosovim se je začel s slabo novico za slovenski tabor, saj je moral selektor Matjaž Kek tik pred začetkom v vrata namesto poškodovanega Jana Oblaka postaviti Vida Belca.

Povezano

Jan Oblak je na tribuni ostal zaradi bolečine v rami, ki jo je začutil na ogrevanju. “Predvčerajšnjim je na treningu začutil manjše bolečine v rami. Danes je poizkušal na ogrevanju, več pa bo povedal selektor,” je tehnični vodja članske reprezentance Milivoje Novaković za Sportklub dejal ob polčasu.

Jan ‘čuti ramo’ že dva dni. Imel je veliko željo, da bi pomagal ekipi. Na ogrevanju je poizkušal narediti vse v tej smeri, a me je moje razmišljanje, kako potrebujemo na delu le stoodstotno pripravljene igralce, podala k odločitvi, da stopi v gol Belec,” je odločitev za zamenjavo v zadnjem trenutku po pomembni zmagi z 2:1 pojasnil selektor Matjaž Kek in Vida Belca pohvalil za opravljeno delo: “Delo je opravil suvereno. Pokazalo se je, da sta nekaj pomenili tudi tisti tekmi s San Marinom in Azerbajdžanom. V današnjem nogometu nikoli ne veš, niti še dve uri pred začetkom, kaj se lahko zgodi. Pomembno je, da imaš nekoga, ki ga lahko zamenja.”

Ali bo zvezdnik madridskega Atletica Keku na voljo v sredo, ko bo Slovenija v Atenah odigrala odločilno tekmo v boju za napredovanje v drugi jakostni razred Lige narodov, še ni znano.

Slovenijo v sredo v Atenah proti Grčiji čaka odločilna tekma za prvo mesto v skupini 3 Lige narodov C. Četi Matjaža Keka za prvo mesto zadostuje že točka, prvi obračun v Ljubljani se je končal brez zadetkov. Dogajanje iz Aten v sredo od 20:00 naprej spremljajte V ŽIVO na SK 1.