Od 20.00 na SK1: V Atenah bitka za prvo mesto!

Reprezentance 18. Nov 20208:47 > 9:22
M24.si

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes zvečer v Atenah odigrala zadnjo tekmo druge izvedbe lige narodov. Boj z Grčijo boste lahko pospremili samo na Sportklubu 1.

Sportklub Slovenija

Gre za tekmo, ki bo dala končnega zmagovalca skupine 3 lige C, slednji pa se bo razveselil uvrstitve v višji rang tekmovanja. Za novo generacijo Matjaža Keka je to prva tekma z rezultatskim pritiskom.

Pred večernim obračunom je na vrhu lestvice Slovenija, ki ima po petih tekmah 13 točk, Grčija ima dve manj. Obe reprezentanci sta še neporaženi, za Grke pa to velja tudi na medsebojnih tekmah s Slovenijo (tri zmage in trije remiji).

Na prvi tekmi v ligi narodov je tekmec v Stožicah dokazal, da gre za izredno čvrsto reprezentanco. Tekma se je končala z 0:0, z izidom pa so bili bolj zadovoljni Slovenci, saj so Grki pokazali več, a jih je nekajkrat izvrstno zaustavil Jan Oblak. Slednji je vprašljiv, saj je zaradi poškodbe izpustil zadnjo tekmo s Kosovim. V Atenah je sicer dan pred tekmo vadil, kar so vzpodbudne novice.

Od prve tekme v drugi izvedbi lige narodov pa do danes je sicer preteklo relativno malo časa, vseeno pa lahko potrdimo preobrazbo naše izbrane vrste, ki deluje veliko bolj kompaktna. Večerna tekma bo prva resna preizkušnja te generacije, preboj v ligo B pa bi bil lep uspeh.

Pred nami je nov pravi izziv. Želimo si, da bi Slovenija izgledala tako, kot si želimo, in da bi prišla do novih točk,” je v Atenah na novinarski konferenci pred tekmo povedal Kek. Ta je dejal, da imajo sami kar nekaj težav, a danes so vadili vsi igralci, ki so v Grčiji, tudi Oblak in Benjamin Verbič, ki sta bila v nedeljo proti Kosovu zaradi zdravstvenih težav brez nastopa.

Jutri se bomo odločili, kdo bo igral. Takšne tekme lahko igrajo le stoodstotno pripravljeni igralci. Z odgovornostjo, osredotočenostjo in dobro komunikacijo igralcev bomo zagotovo našli pravo rešitev,” je dejal Kek.

Pravi, da ga matematika in to, kam bi jih zmaga (ali neodločen izid) pripeljala, ne zanima kaj dosti. “Še vedno trdim, da je treba imeti zgrajeno reprezentanco, imeti koncept, sistem in to lahko pripelje do pravih rezultatov,” je poudaril selektor.

Tako Grki kot Slovenci so od septembrske medsebojne tekme doživeli nekaj sprememb v igralskem kadru. “A njihov način igranja ostaja enak. Njihova želja je velika, ampak ne more biti večja od naše,” je še dejal Kek in dodal: “To je mogoče prva tekma za to generacijo, ki nosi pritisk, odgovornost. Zelo bom vesel, če bomo opravili tudi ta test.

Pričakujemo boljšo grško ekipo kot septembra, je močnejša kot takrat, ampak tudi mi imamo kakega igralca več. Z Grki se pretirano ne bomo ukvarjali. Imamo dovolj kakovosti, da bomo poskušali vsiliti našo igro. Zagotovo pa vsaj od začetka ne bomo igrali na neodločen izid,” pa je povedal bočni branilec Jure Balkovec in dodal, da se bosta pomerili najboljši ekipi v skupini ter da zato pričakuje zelo dobro tekmo. “Upam, da se bomo mi na koncu veselili.

Tekmo na stadionu Jorgos Kamaras, ki sicer sprejme dobrih 14.000 ljudi, bodo sodili Španci Carlos del Cerro Grande, Juan Carlos Yuste in Roberto Alonso Fernandez. Studijski pred tekmo se začne ob 20. uri, tekma pa ob 20.45. Prenos na Sportklub 1.

Povezano