Oglasila se je nemška nogometna zveza, znana usoda Lowa

Reprezentance 18. Nov 202017:16 > 17:17
Dan Mullan, Getty Images Sport

Po prepričljivem porazu Nemčije v ligi narodov proti Španiji je nemška nogometna zveza izrekla podporo selektorju Joachimu Lowu, ki tako ostaja na klopi elfa.

Španija je v šestem krogu lige narodov Nemčijo premagala s kar 6:0 in ji tako zadala najhujši poraz po skoraj 90 letih in pričakovano, pojavilo se je vprašanje kaj se bo zgodilo selektorju Joachimu Lowu

Nogometna zveza je Lowu izkazala podporo pa čeprav ga v svoji izjavi ni omenila. Predsednik zveze Fritz Keller je v tej izjavi zapisal, da upa, da si bo ekipa opomogla do začetka evropskega prvenstva. 

“Včeraj smo imeli v Sevilli črn večer. In to nas vse boli. Navijače, mene, trenerja, igralce. Po tekmi sem bil v slačilnici in čutil sem kako razočarani so vsi. A to bodo popravili.

Naša mlada ekipa se lahko iz te tekme na kateri ni manjkalo samo srce in strast veliko nauči. Vse se bo podrobno analiziralo in sprejete bodo določene odločitve. Zavestno smo se odločili za spremembe in prihod mladih, perspektivnih nogometašev v reprezentanco. Ta pot, kot ste lahko videli včeraj pa je lahko težka in lahko vodi tudi do težkih porazov. 

Čeprav bi si vsi želeli, da bi se to reprezentančno leto končalo drugače je bilo vseeno uspešno. Izzivi se nadaljujejo, ker so pred nami trije veliki turnirji: evropsko prvenstvo naslednje leto, svetovno prvenstvo leta 2022 in tudi evropsko prvenstva na naših tleh leta 2024,” je v izjavi zapisal predsednik zveze. 

Takoj po tekmi je športni direktor reprezentance Oliver Bierhoff dejal, da ima Low popolno podporo zveze in zato je malo verjetno, da ga bodo zamenjali pred začetkom evropskega prvenstva.