Težak udarec za Slovence, Welbeck presodil Švicarjem

Reprezentance 9. Sep 201410:22 > 10:25

Ljubljana – Slovenska reprezentanca bi težko slabše začela kvalifikacije za Euro 2016, potem ko je v gosteh z 0:1 klonila proti Estoniji. Anglija je v derbiju naše skupine z 2:0 odpravila Švico. Španci suvereni proti Makedoniji Agima Ibraimija.

“Za komentirati ni veliko. Lahko rečem, da smo zelo razočarani. Fantje so igrali dobro, nimam jim česa očitati. Zakaj ekipa zmaga, ko strelja enkrat na gol? To je pač nogomet. Vedeli smo, da bo težko, da so Estonci kompaktni, vedeli smo vse. Ampak take tekme izgubiti, to je nogomet. Dejstvo je, da smo v danem trenutku premalo konkretni, ne moremo dati gola. Kar zadeva organizacijo, pristop, nimam pripomb. Kvalifikacij pa se ne dobi na prvi tekmi, niti se jih ne izgubi. Je še devet tekem. Ni pa ‘fajn’ začeti na tak način. Fantom sem rekel, glave gor,” je po uvodnem porazu dejal selektor Srečko Katanec, ki bo moral pred nadaljevanjem kvalifikacijskih bojev poiskati kar nekaj novih rešitev. V oči najbolj bode kronična neučinkovitost Milivoja Novakovića in kolegov. Slovenija je klonila še četrtič zapored ob dejstvu, da na teh tekmah ni niti enkrat našla poti do nasprotnikove mreže.

Slovenci kvalifikacije nadaljujejo čez mesec dni, ko bodo doma gostili Švicarje, ki so prav tako s porazom začeli kvalifikacije. Nogometaše iz dežele odličnega sira in čokolade je pokopal Danny Welbeck. Novi napadalec Arsenala je zabil oba zadetka za zmago Anglije z 2:0. Na tretji tekmi v slovenski skupini je Litva po pričakovanjih odpravila skromni San Marino (2:0).

Španci suvereniZelo suvereno so kvalifikacije začeli evropski prvaki Španci, ki se po sramoti na mundialu očitno znova postavljajo na noge. Furija je s kar 5:1 odpravila Makedonijo, za katero je častni zadetek z natančnim strelom iz bele točke prispeval član Maribora, Agim Ibraimi.

Omenimo še zmago Črne Gore proti Moldaviji (2:0) ter remi Avstrije in Švedske na Dunaju (1:1).

Danes še zadnje tekme 1. kroga: Na delu Hrvati in BosanciŠirom Evrope bodo danes sicer odigrali še zadnje tekme 1. kroga. Na SK 1 si ob 20.45 v živo oglejte srečanje med BiH in Ciprom, na SK 2 prenašamo dvoboj med Islandijo in Turčijo, na SK 3 pa si oglejte tekmo med Hrvaško in Malto. Že ob 18:00 prenašamo Azerbajdžan – Bolgarija (SK 1) in Kazahstan – Latvija (SK 2).

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images