Dekleta U19 napredovala v elitni del kvalifikacij

Reprezentance 24. Okt 201717:50 > 17:53
NZS.si

Slovenska dekliška reprezentanca do 19 let se je uvrstila v elitni del kvalifikacij za EP 2018. To ji je uspelo z osvojenim 2. mestom na kvalifikacijskem turnirju v Kazahstanu.

Varovanke selektorice Petre Mikeln so premagale Kazahstan (4:0), remizirale proti Walesu (0:0) ter doživele minimalen poraz proti Angliji (0:1).

Zmagovalke skupine so postale prave Angležinje, ki so v 89. minuti dosegle srečen zadetek. Po akciji in podaji s prostega strela je zadela Hempova, ob tem pa se je žoga še odbila od naše obrambe in spremenila smer. Kljub temu golu pa je bila vratarka Nika Šapek ena od junakinj uspešne slovenske nogometne zgodbe v Kazahstanu.

Dekleta so skozi celotno srečanje poskušala odigrati tako, kot smo se dogovorili. V najnevarnejših trenutkih smo v večini primerov znali umiriti igro in skušali odigrati. Imeli smo tudi nekaj svojih trenutkov, ki pa jih žal nismo uspeli realizirati. Vsekakor je gol pred koncem srečanja nekoliko pokvaril oceno celotnega srečanja, vseeno pa dekletom čestitam za prikazano,” je selektorica Petra Mikeln nekaj besed namenila današnji tekmi, potem je na vrsto prišla sklepna ocena kvalifikacij.

Odigrane tekme so samo korak naprej v karieri deklet. Veseli me, da smo igro predvsem v fazi napada dvignili na višji nivo, kar smo pokazali na prvih dveh tekmah. Prav tako pa smo kompaktni v fazi obrambe. Po žrebu konec meseca v Nyonu bodo znani naši nadaljnji nasprotniki, vsi skupaj se že veselimo novih tekem v elitnem delu,” je še dodala Petra Mikeln.

Slovenija je s selekcijo deklet U19 že tretjič v elitnem delu kvalifikacij v štirih letih – prej je to uspelo že v letih 2014 in 2016. Žreb skupin elitnega dela kvalifikacije za EP 2018 (gostila ga bo Švica) bo 24. novembra v Nyonu.

Vir: NZS.si