Muslin na klop Slovenije?

SK

Nekdanji selektor srbske reprezentance Slavoljub Muslin je eden od kandidatov za novega selektorja Slovenije, piše "Sportski žurnal".

Če gre soditi po medijskih zapisih v Srbiji, bo Slavoljub Muslin selektorsko pot nadaljeval v regiji. Čeprav je Srbijo popeljal na svetovno prvenstvo v Rusiji, je ostal brez dela, potem ko se je s srbsko zvezo sporazumno razšel. Nedolgo tega se je v srbskih medijih pojavila informacija, da bi utegnil prevzeti BiH, sedaj pa naj bi bil zelo blizu prihoda na klop Slovenije, ki po odhodu Srečka Katanca išče novega selektorja. V ožjem krogu favoritov so se največkrat omenjali Robert Prosinečki, Matjaž Kek in Tomaž Kavčič, očitno pa predsednik NZS Radenko Mijatović razmišlja tudi o Muslinu.

Nekdanji trener Crvene zvezde je Srbijo popeljal na mundial prvič po osmih letih, vodstvu zveze pa so neuradno zameril, ker v izbrano vrsto ni poklical Sergeja Milinković-Savića.

Spomnimo, da je Slovenija pod vodstvom Katanca v kvalifikacijah zasedla komaj četrto mesto v svoji skupini, dodatne kvalifikacije pa so se ji izmaknile za tri točke.