Brazilci z zmago nad Nemci podkrepili kandidaturo

Reprezentance 27. Mar 201822:47 > 23:02
Twitter

Brazilija nadaljuje z odličnimi predstavami na nogometnih zelenicah. Tokrat so na prijateljski tekmi premagali Nemčijo z zadetkom Gabriela Jesusa in še enkrat več poslali zelo jasno sporočilo, da se bodo povsem enakovredno borili tudi z najboljšimi reprezentancami za naslov svetovnega prvaka.

Brazilija se je danes v Berlinu veselila minimalne zmage proti Nemčiji, ki brani naslov svetovnega prvaka in se jim tako vsaj malce oddolžili za tisti zelo boleč poraz na domačih tleh s 7:1.

Edini zadetek na olimpijskem stadionu je v 37. minuti dosegel napadalec Gabriel Jesus. Ne glede na to, da je šlo za prijateljsko tekmo je Brazilija z zmago proti eni izmed najmočnejših reprezentanc napovedala boj za najvišja mesta na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Rusiji. Nemci so danes pred domačimi gledalci doživeli poraz po seriji 23. tekem brez poraza.

Na še eni izjemno zanimivi prijateljski tekmi sta se pomerila Anglija in Italija. Tekma se je v Londonu končala s prijateljskim izzidom 1:1.

Domači Angleži so tekmo bolje odprli in v 26. minuti tudi zadeli, ko je v polno po podaji Jessija Lingarda meril Jamie Vardy. In, ko se je že zdelo, da bo zmaga ostala doma je glavni sodnik Aytekin iz Turčije tudi s pomočjo VARa dosodil enajstmetrovko v korist naših južnih sosedov, ki jih sicer letos v Rusiji ne bo. Strel z bele točke je uspešno izvedel Lorenzo Insigne in postavil končnih 1:1.