Svetovni prvaki kronali premoč

Twitter

Francozi so z odlično kemijo, ki je očitno v ekipi še od svetovnega prvenstva naprej, premagali Nizozemce, ki pa so proti prvakom vseeno dosegli gol. Lihtenštajn premagal Gibraltar.

Getty Images

Svetovni prvaki so doma pričakali Nizozemce. Začetno pobudo je prevzela Francija in konstantno ogrožala vrata Nizozemcev, ko je v 14. minuti klonil nizozemski vratar Jasper Cillessen po strelu Kyliana Mbappeja z bližine, ki je zadel po čudoviti podaji Blaisa Matuidija. Po skoraj pol ure igre bi Mbappe skorajda spet zadel, a tokrat mu je uspeh z izjemno obrambo preprečil Cillessen, nato pa še nevarnima poskusoma Samuela Umtitija in Olivierja Girouda. Po prvem polčasu je ostal rezultat pri 1:0 in razmerju v strelih 7:0 za Francoze.

Tudi v drugem polčasu so Francozi kazali odlično kemijo in še naprej oblegali vrata Cillessena, od Nizozemcev se je do nekaj poskusov dokopal Memphis Depay. Nato pa so le prišle minute gostov. V 66. minuti je najprej malce nad prečko meril Georginio Wijnaldum, nato pa je po sijajni moštveni akciji za izenačenje zadel Ryan Babel. Alphonse Areola je bil nemočen. Tudi po zadetku so Nizozemci še nekaj časa držali žogo v svojih nogah in nadzorovali igro, nato pa so Francozi vendarle prišli do žoge, Benjamin Mendy je podal v kazenski prostor, kjer je žogo pričakal Giroud in jo poslal v gostujočo mrežo za 2:0 v 75. minuti. Do konca tekme smo videli še nekaj obetavnih podaj v oba kazenska prostora, ki pa niso napredovale v gol.

Nekoliko manj atraktivna tekma lige D med Lihtenštajnom in Gibraltarjem je ponudila dva zadetka. Za domače je v 32. minuti zadel Salanović po enem izmed dveh strelov na gol Gibraltarja. Sicer so imeli rahlo terensko premoč gostje (54%), a so ostali brez enega samega strela na gol. V drugem polčasu so gostje iz Gibraltarja zaigrali bolj grobo in še vedno imeli rahlo premoč v posesti, trikrat so tudi streljali na gol Lihtenštajna, a brez uspeha. So pa zato domači v 72. minuti povečali vodstvo na 2:0, ko je po podaji Salanovića zadel Wieser. Tako se je Lihtenštajnu spet obrestoval eden izmed dveh strelov na gostujoča vrata. 3 točke so ostale doma.

Francija – Nizozemska (2:1)

Lihtenštajn – Gibraltar (2:0)