Benedejčič: To ni tragedija za slovenski nogomet

Reprezentance 17. Nov 201810:51 > 11:58
SPS

Slovenija je po petkovem remiju z Norveško v ligi narodov ostala brez možnosti za obstanek v ligi c. Kaj so po tekmi povedali igralci in začasni selektor Igor Benedejčič?

  Selektor Slovenije Igor Benedejčič je na novinarski konferenci po tekmi dejal: “Začeli smo zelo dobro, potem pa nas ni bilo več na igrišču. Več korajže bi morali imeti. Vezna linija ni znala zadržati žoge. Norveška je zelo dobra reprezentanca, bolje uigrana kot mi. Po zadetku bi morali vztrajati z isto igro, potem bi šlo vse v drugo smer. Se pa moramo zavedati, da so šli fantje v tekmo z nizom slabih rezultatov. Želel sem si, da bi Verbič in Črnigoj več igrala, pa da bolje izkoristimo Šporarja … Občinstvo nas je dvignilo. Škoda, da ni uspelo, sem pa videl, da so igralci dali vse od sebe. Z dvema napadalcema smo poskušali vršiti pritisk na njihova osrednja branilca, toda ni najbolje uspelo. Morda je to tudi možnost za naprej, da igramo z dvema napadalcema in smo tako nevarnejši za nasprotnikov gol.

Kapetanski trak si je v petek nadel Benjamin Verbič, ki je tudi dosegel zadetek za Slovenijo, po tekmi pa povedal: “Zelo dobro smo začeli tekmo, prvih 20 minut je bilo super. Izvajali smo dober presing, potem pa – ne vem, zakaj smo se postavili preveč nazaj. Norvežani so prevzeli posest žoge in začele so se težave. To je bila peta tekma nove generacije in peta različna postava. Mladi so se izkazali, pustili so srce na igrišču. Nismo pričakovali izpada v najnižji razred Lige narodov, zaslužimo si skupino C.