Odlični nogometaši, ki še niso zaigrali za svojo državo

Reprezentance 11. Okt 201619:27 > 20:15
Getty Images

Večina nogometašev iz najmočnejših evropskih lig se v reprezentančnem ciklusu pridruži svojim reprezentancam. Mi smo zbrali osem takšnih, ki igrajo pomembne vloge v velikih evropskih klubih, a v dresu svoje države nikoli niso zaigrali.

Getty Images

ANDER HERRERA

Odlični vezist Manchester Uniteda je sicer dobil klic španskega selektorja za zadnji dve tekmi, a na igrišče še ni stopil. 27-letni je tudi vedno pomembnejši člen v ekipi Joseja Mourinha, zato prvi reprezentančni nastop, pa čeprav je konkurenca ogromna, ne bi smel biti daleč.

NATHAN REDMOND

Novinec v dresu Southamptona Nathan Redmon je igralec, ki bo v prihodnosti vsekakor zanimiv za angleško izbrano vrsto. Hiter, odlično tehnično podkovan in zelo konkreten igralec pri 22-ih letih vpoklica še ni dobil, a časa ima več kot dovolj.

DOMENICO BERARDI

Napadalec Sassuola je že pri 22-ih najboljši strelec v zgodovini kluba, kar pa mu klica italijanskega selektorja še ni prineslo. V zadnjem času ima nekaj težav s poškodbami, ki so, tako se zdi, edini razlog, da Berardi še ni zaigral za Azzure. Sodeč po njegovih igrah, se bo to zgodilo kmalu.

AYMERIC LAPORTE

Moderni osrednji branilec, ki že kar nekaj časa blesti v dresu Athletic Bilbaa in je na »radarju« številnih bogatejših evropskih klubov, še vedno čaka na prvi nastop v francoskem dresu. Verjetno bi bil del zasedbe Didierja Deschampsa na minulem evropskem prvenstvu, a si je pred tem zlomil nogo. Pri 22-ih letih je pred njim lepa kariera.

Getty Images

KEVIN TRAPP

Nemci imajo v zadnjih letih fantastične vratarje, zato je po eni strani logično, da Trappa še nismo videli v dresu Elfa. Toda, gre za odličnega vratarja, ki je vedno bolj pomemben v ekipi PSG-ja. Bila bi škoda, če na koncu kariere ne bo mogel reči, da je vsaj enkrat zaigral za nemško izbrano vrsto.

TROY DEENEY

Napadalec Watforda se prav gotovo sprašuje, kaj mora narediti, da bo zaigral za reprezentanco. V klubu je kapetan in najboljši igralec. Konstantno dosega gole, tudi na sploh se odlično ujame z Odionom Ighalom. Če so v dresu Anglije zaigrali Peter Crouch, Andy Carroll in Gabby Agbonlahor, bi moral tudi Deeney, mar ne?

Getty Images

FRANCIS COQUELIN

Arsene Wenger je Coquelina v sezoni 2014/2015 poslal na posojo v Charlton z namenom, da bo dobil več priložnosti. Takrat se je zdelo, da Francoz nima prihodnosti pri severnolondonskem velikanu, a če čas prevrtimo dve leti naprej vidimo, kako zelo so se stvari spremenile. Wenger si v tem trenutku ekipe brez odličnega »destruktorja« ne predstavlja, a Coquelin še vedno ni storil dovolj, da bi si zaslužil vpoklic v francosko reprezentanco.

MARK NOBLE

Dolgoletni kapetan West Hama še vedno išče izgovor, zakaj nikoli ni zaigral za Anglijo. Noble je bil kapetan reprezentance do 21 let, kjer pa se je njegovo udejstvovanje v dresu z državnim grbom zaključilo. Noble je v klubskem dresu zelo konstanten, pri 29-ih pa bo upal, da se bo naslednji angleški selektor čim prej spomnil nanj.