Katanec znova vpoklical Stevanovića in Berića

Ljubljana – Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je objavil seznam za prihajajočo prijateljsko tekmo proti Kanadi, ki bo na sporedu v torek ob 18.00 v Celju.

Srečko Katanec je za prijateljsko tekmo s Kanado vpoklical kar nekaj svežih obrazov. Med izbranci sta se tako znova znašla Dalibor Stevanović in Robert Berić, najuspešnejši slovenski selektor vseh časov se bo na lastne oči prepričal tudi o kvaliteti branilcev, Gregorja Balažica in Mirala Samardžića.

Med izbranci sta znova tudi Zlatko Dedić in Dejan Lazarević. Zaradi dolge poti iz Japonske se je Katanec odpovedal Milivoju Novakoviću in Zlatanu Ljubijankiću. Zaradi poškodbe bodo odsotni Bojan Jokić, Rene Krhin in Tim Matavž, medtem ko se bo zvezdnik Salzburga Kevin Kampl udeležil zbora, vendar po besedah selektorja zaradi poškodbe v Celju zagotovo ne bo nastopil.

Znova bo manjkal Josip Iličić, ki se po številnih težavah šele počasi vrača na igrišče, je pa tokrat zraven Valter Birsa, ki si bo tokrat prvič oblekel dres kot član slovitega Milana.

Veseli tudi spoznanje, da je med izbranci Samir Handanović. Najboljši slovenski vratar je pred časom namignil, da bi utegnil skleniti reprezentančno pot, če se Slovenija ne bo uvrstila na mundial, a očitno je Sarma vse skupaj še enkrat premislil in sprejel najbolj logično odločitev, da nadaljuje reprezentančno pot.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images