Katanec po Kamplu ostal še brez Berića

Getty Images

Selektor slovenske reprezenatnce Srečko Katanec ima pred zadnjima letošnjima tekmama vse več težav. Že včeraj se je veliko govorilo o poškodbi Kevina Kampla, zdaj pa je odpadel še Robert Berić, ki se je poškodoval na včerajšnji tekmi Evropske lige.

profimedia

Pred slovensko reprezentanco sta zelo pomembni tekmi z Malto in Poljsko, selektorju Srečku Katancu pa sive lase povzročajo poškodbe. Kevin Kampl, ki je zadnjo akcijo odpovedal zaradi utrujenosti, sicer ni huje poškodovan, a bo zagotovo izpustil tekmo z Malto. Junak s sredine tekme med Bayerjem iz Leverkusna in Tottenhamom je za nemški Bild povedal: “Zelo sem se bal, da imam zlomljeno stopalo. Občutek je bil zelo slab. Bolečine so bile veliko močnejše, kot ob moji poškodbi spomladi, ko sem imel zlomljeno mečnico. Trenutno ne morem igrati.” Pregled z magnetno resonanco je pokazal, da ima na desni nogi udarnino, zaradi katere bo izpustil sobotno domačo tekmo proti Darmstadtu, Katanec pa Kampla pričakuje na reprezentančnem zboru.

Kot da poškodba Kampla ni bila dovolj, se je včeraj na tekmi Evropske lige poškodoval še Robert Berić. Nogometaš francoskega St. Etienna bo tako zaradi poškodbe spet manjkal, naj spomnimo, da je izpustil tudi tekmi proti Slovaški in Angliji. Berić si je poškodoval stegensko mišico na včerajšnji tekmi evropske lige proti Gabali. Najprej je v 53. minuti zabil gol, nato je zelenico zapustil manj kot deset minut kasneje. Bržkone se je poškodoval ravno pri odločilnem zadetku.

Katanec bo zdaj vpoklical novega napadalca, največ možnosti ima Andraž Šporar.