Simič odstopil od kandidature za predsednika NZS!

Reprezentance 28. Nov 201618:33 > 18:43
STA

Ivan Simič je uradno potrdil, da odstopa od boja za predsednika Nogometne zveze Slovenije. V zakulisjo pa se pojavlja novo ime. Kandidaturo bi naj napovedal Izet Rastoder.

Ivan Simič je v sporočilu za javnost zapisal: “Kandidaturo za predsednika NZS ne bom vložil zaradi tega, ker želim preprečiti, da bi se nad mojimi podporniki vršili pritiski, ki so šli čez mejo dobrega okusa. Sam s pritiski nima nobenih težav. Dogodki v zadnjem tednu so pokazali, kaj vse so pripravljeni nekateri storiti, da bi sami ali njihov izbranec postal predsednik NZS. Ta funkcija mi ne pomeni toliko, da bi se spustil tako nizko. Takšen način razumevanja volitev in prepričevanja delegatov mi je tuj in ga ne odobravam, je pa to dokaz, da je s sedanjim volilnim sistemom za predsednika NZS nekaj hudo narobe. To so tretje volitve za predsednika NZS, na katerih sodelujem in nobene niso bile tako nizkem nivoju. Zato sem presodil, da kljub temu, da sem imel podporo klubov, da sem se zadeve lotil resno in poglobljeno,saj je iz tiskarne prišel tudi moj volilni program, da je najbolje to zadevo zaključiti.”

Z njegovim odstopom sta v boju zaenkrat ostala le Matjaž Nemec in Radenko Mijatović, ki pa bi lahko hitro dobila novega konkurenta. V zakulisju se je danes začelo govoriti o kandidaturi Izeta Rastoderja, nekdanjega predsednika Olimpije, ki je za STA pojasnil, da se za vstop v volilno tekmo še ni odločil. To naj bi storil do srede. Glavni favorit za naslednika Aleksandra Čeferina je podpredsednik NZS-ja Radenko Mijatović.

Nogometna zveza Slovenije bo novega predsednika in podpredsednike dobila 15. decembra. Takrat bodo potekalo volitve za obdobje med letoa 2016 in 2020. Čas za vložitev kandidatur je do srede, 30. novembra, do 12. ure. Nogometna zveza Slovenije mora seznam kandidatov objaviti najpozneje do 5. decembra, ko je tudi zadnji dan za umik kandidature.