Rastoder ne bo kandidiral!

Reprezentance 30. Nov 201610:36 > 10:43
Facebook

Nekdanji prvi mož Olimpije Izet Rastoder se ne bo potegoval za predsednika Nogometne zveze Slovenije. Ljubljanski poslovnež je dejal, da se za kandidaturo ni odločil, ker je vse dogovorjeno vnaprej.

Facebook

“Najprej, moja kandidatura je bila resna, vendar sem se po tehtnem premisleku odločil, da je ne vložim. Razlog: očitno je vse odločeno vnaprej! V mojem programu ponujam nekaj novega in upam, da bo to pomagalo slovenskemu nogometu. Izvoljenemu predsedniku in podpredsednikom želim uspešno delo, reprezentancam in klubom pa čim več dobrih tekmovalnih dosežkov,” je sporočil Rastoder.

Rastoder se je sicer zavzemal za spremembo volilnega sistem, želel je tudi finančno pomagati klubom pri razvoju mladinskih pogonov.  Ob tem je nameraval povečati prispevke za klube z dosedanjih 50.000 na 100.000 evrov, želel pa je tudi izboljšati finančno stanje medobčinskih nogometnih zvez. Poudaril je pomen infrastrukture, strokovnega usposabljanja trenerjev, hkrati pa je napovedal vojno korupciji, rasizmu in dopingu v nogometu.

Kandidata za predsednika NZS tako ostajata Matjaž Nemec in Radenko Mijatović, ki je favorit za zmago. Rok za oddajo kandidatur se je praktično že iztekel.

Volitve bodo 15. decembra.