Messi denarno kaznovan in suspendiran za tri mesece!!

Lucas Uebel/Getty Images

Južnoameriška nogometna zveza (CONMEBOL) je kaznovala Lionela Messija s tremi meseci prepovedi igranja za svojo reprezentanco. Vse skupaj je epilog njegovih izjav med južnoameriškim prvenstvom o koruptivnosti.

Leo Messi je na letošnji Copa Americi lovil svojo prvo reprezentančno lovoriko. Izjalovilo se je v polfinalu, kjer jih je premagala Brazilija z 2:0. Gavči pa so bili po tej tekmi zelo razočarani nad sojenjem.

Potem, ko je Argentina v boju za tretje mesto premagala Čile pa je po Južnoameriška nogometna zveza (CONMEBOL) močno udaril prvi zvezdnik prvenstva Leo Messi.

Povezano

“Že dolgo je znano, da Brazilija kontrolira vse kar se dogaja v CONMEBOL-u, oni so domačini, že vnaprej se je vedelo kako se bo končalo. Cel sistem je koruptiven,” je bila ena izmed mnogih izjav zvezdnika, ki pa ni ostalo neopažena in nekaznovana. 

CONMEBOL je kaznovala s trimesečno prepovedjo igranja za Argentino. Messi bo torej manjkal na prijateljskih tekmah proti Čilu, Mehiki in Nemčiji.

Hkrati pa je zveza nogometašu Barcelone dodelila tudi denarno kazen in sicer 50.000 dolarjev. Na vse skupaj se Messi lahko pritoži v naslednjih sedmih dneh.

https://twitter.com/ArgSoccer11/status/1157496320501809152