Messi brez kolajne, spregovoril o korupciji

Reprezentance 7. Jul 20190:33 > 0:35
Buda Mendes/Getty Images

Leo Messi je bil po končnem tretjem mestu na Copa Americi tako besen za južnoameriško zvezo CONMEBOL, da po tekmi s Čilom ni prišel po bronasto medaljo.. Argentinec je mnenja, da so na tokratni Copa America vsi pomagali Braziliji, da je prišla v finale.

Argentina je na tekmi za tretje mesto z 2:1 premagala Čile in na koncu na letošnji Copa Americi, osvojila bronasto medaljo. Po tekmi pa je nase opozoril, sicer le redko glasen Leo Messi. Slednji je bil na tekmi proti Čilu sicer izključen v 37. minuti zaradi bližnjega srečanja z Garyem Medelom.

Morda sva si zaslužila izključitev, morda so bile usodne moje besede, morda pa se je to zgodilo zaradi ukaza od zgoraj, da bi bil jaz kaznovan. Najbolj pomembno je, da je naša ekipa uspešno zaključila turnir,” je po zmagi nad Čilom dejala argentinska 10.

Potem pa je Messi spregovoril tudi o tem, zakaj po tekmi ni odšel na oder, po medaljo za končno tretje mesto. “Nisem šel na oder, ker nam ni treba biti del te korupcije in tega nespoštovanja, ki so nam ga izkazali na tej Copi. Pripravljeni smo bili za več, a nam sodniki niso dovolili v finale. Odhajam povsem miren, z visoko dvignjeno glavo in ponosen na to skupino, ki je dala vse od sebe. Upam, da bodo do te skupine izkazali spoštovanje, veliko še lahko da. Skupina je pokazala veliko osebnosti, ni lahko začeti s porazom in nato še remizirati. To nas je okrepilo in zaključili smo na pozitiven način.”

Za konec pa je še bolj udaril in dejal:Finale je pripravljen za Brazilijo, upam, da sodniki in VAR ne bodo vplivali in dovolili Peruju tekmovati, a težko verjamem.”