Na SK: Hrvati na Slovaškem, Nizozemci v Nemčiji

Getty Images

Nocoj bodo odigrali naslednji paket kvalifikacijskih obračunov za nastop na Euru 2020. Svetovni podprvaki Hrvati gostujejo na Slovaškem (ob 20:45 na SK 1), Nemci bodo v pravi klasiki gostili Nizozemce (ob 20:45 na SK 2), medtem ko četo Matjaža Keka čaka domači obračun s Poljsko.

Hrvaška je v težavah in ranljiva, kar se je videlo tudi proti Madžarski. Manjkali bodo Rakitić, Kovačić in Kramarić, ki bi zagotovo bili v prvi enajsterici, kar je nas velik plus,” je pred obračunom s Hrvati dejal prvi slovaški zvezdnik Marek Hamšik.

Nekdanji zvezdnik Napolija je pred pol leta odšel v kitajski Dalian Yifang, iz katerega se je vrnil odlično pripravljen. “Sem v dobri formi in komaj čakam začetek tekme,” kapetan Slovaške že komaj čaka na začetek izjemno pomembnega obračuna za obe reprezentanci, ki imata na svojem račuun šest točk, tri manj od vodilne Madžarske.

Zelo zanimivo bo tudi v Hamburgu, kjer bo Nemčija gostila Nizozemce. Konec marca je elf v Amsterdamu slavil s 3:2 z zadetkom v izdihljajih srečanja, tokrat pa točke veliko bolj potrebujejo Nizozemci, ki so odigrali samo dve tekmi, na svojem računu pa imajo tri točke. Nemci so na treh tekmah zbrali prav toliko zmag, medtem ko je Severna Irska po štirih obračunih še brez praske, a se do zdaj ni merila niti proti Nemcem niti proti Nizozemcem.

Ob 18:00 na SK 1 spremljajte kvalifikacijski obračun mladih reprezentanc Rusije in Srbije, na SK 3 vas ob isti uri čaka še dvoboj med Estonijo in Belorusijo, na SK 4 pa Ciper – Kazahstan. Ob 20:45 na SK 4 spremljajte tekmo Škotska – Rusija, na SK 5 Avstrija – Latvija, na SK 6 pa Wales – Azerajdžan.