Slovenija konec marca še v Udinah

NZS

Slovenska izbrana vrsta je dobila ime drugega nasprotnika v sklopu pripravljalnih tekem na septembrski začetek UEFA Lige narodov. Konec marca bo Slovenija v Udinah igrala z Albanijo.

Selektor Matjaž Kek je Slovenijo v letu 2019 vodil kar na desetih kvalifikacijskih tekmah, zato bodo prihajajoče pripravljalne tekme prišle izjemno prav pri pripravi ekipe na nove preizkušnje, ki jih septembra prinaša UEFA Liga narodov. Tam bo Slovenija ponovno nastopila v Ligi C, nasprotnike v svoji skupini pa bo dobila na žrebu 3. marca v Amsterdamu.

Kmalu po žrebu pa Slovenijo že čakata prvi pripravljalni tekmi – že potrjena s Turčijo, ki bo 27. marca v Sloveniji, NZS pa se je v teh dogovorila še za tekmo z reprezentanco Albanije. Ta bo 30. marca v Udinah, na leta 2015 prenovljenem štadionu Friuli, s pričetkom ob 20:45.

Slovenija je v preteklosti z Albanijo igrala že kar sedemkrat, nazadnje je leta 2013 slavila v Ljubljani z rezultatom 1:0, ko sta se reprezentanci pomerili v sklopu kvalifikacij za SP 2014.