Nogometni Kavč selektor – "Dream Team" Slovenija

Getty Images

V času, ko je športni svet skorajda v celoti zastal, na Sportklubu skrbimo, da vam ni dolgčas. V sredo smo pripravili igro za vse košarkarske sladokusce, danes pa ste na vrsti vsi navijači slovenske nogometne reprezentance.

Sportklub Slovenija

Izberite svojo sanjsko enajsterico in ji dodajte še selektorja, ki bo reprezentanco vodil z roba igrišča. Sportklubova ekipa je za vas izbrala najboljše slovenske nogometaše, ki so od osamosvojitve naprej največ prispevali, oz. še prispevajo, k rezultatom slovenske nogometne reprezentance. Pri ožjem izboru smo upoštevali število reprezentančnih tekem, dosežene gole, odigrane minute, minute na velikih tekmovanjih/najpomembenjših tekem in še kaj – izjemo smo naredili pri vrednostih Josipa Iličiča in Jana Oblaka, ki sta v svoji generaciji (kljub neuvrstitvi na veliko tekmovanje) izvenserijske kakovosti. Delo je bilo zahtevno, veliko je bilo različnih mnenj, zdaj pa vam predstavljamo končni izdelek.

Pravila igre so podobna kot pri košarkarskemu “Kavč selektorju”. Vašo sanjsko postavo Slovenije sestavlja 11 igralcev, dodati pa morate še selektorja. Pri centralnih branilcih, centralnih zveznih in napadalcih lahko uporabite vse možne kombinacije – tudi več igralcev iste vrednosti.

Sodelujete lahko s komentarjem pod člankom in na vseh naših uradnih profilih na družbenih omrežjih (Facebook, Twitter in Instagram).

Veselo na delo in ne pozabite – delite igro z vašimi prijatelji!

Avtorja: Matic Burazer in Miha Penko.