Inzaghi je Inzaghi … "Rekel mi je, da si poškodovan"

Reprezentance 10. Maj 202012:03 > 12:12
Getty Images/Laurence Griffiths

Filippo Inzaghi je bil znan po svojem občutku za gol ter iznajdljivosti in zdi se, da je bil takšen tudi izven nogometnih igrišč kot je razkril v pogovoru z nekdanjim soigralcem iz italijanske reprezentance Christianom Vierijem.

“Trap (Giovanni Trapattoni, takratni selektor) je kot desetico na prijateljski tekmi proti Azerbajdžanu uporabljal Tottija, naju dva pa kot napadalca. Navdušena sem bil, da igrava skupaj saj sva bila oba v formi. Ob koncu prvega polčasa sem vedel, da Trap razmišlja o zamenjavi enega od naju in vedel sem, da bom to jaz. Prišel sem iz stranišča, pristopil do njega in rekel: ‘Bobo ima težave z mišico’. V drugem polčasu je minilo 15 minut, imeli smo udarec iz kota in rekel sem ti: ‘Bobo, poglej, tvoja številka je na semaforju,” je dejal Inzaghi.

Preostanek zgodbe je povedal Vieri.

“Prišel sem z igrišča in vrgel plastenko v Trapovo smer. Obrnil se je in me vprašal zakaj sem to storil. Odgovoril sem: ‘Ker si me izdal.’ In rekel je: ‘Pipo mi je rekel, da si poškodovan,” je pripovedoval Vieri, Inzaghi pa je v smehu zaključil: 

“Na tej tekmi sem dal dva gola.”