Bierhoff ponuja rešitev za Ligo narodov

Reprezentance 2. Jun 202010:28 > 10:30
Boris Streubel Bongarts

Nekdanji nemški reprezentant in zdaj direktor nemške nogometne zveze Oliver Bierhoff predlaga, da se Liga narodov igra v obliki turnirja na nevtralnem igrišču.

Ker je pandemija koronavirusa skoraj tri mesece blokirala vse športne dogodke in je bilo zato prestavljenih ali odpovedanih veliko število večjih športnih tekmovanj je zdaj v koledarju precejšnja gneča. Evropsko nogometno prvenstvo je bilo prestavljeno na naslednje leto kar je povzročilo težave v Ligi narodov, ki naj bi se začela jeseni in sicer tako, da bi vsaka reprezentanca igrala doma in v gosteh. 

“Turnirski sistem bi bil dobra alternativa,” je Bierhoff dejal za nemški časnik Kicker

Glede na to, da gledalcev na tekmah do jeseni zagotovo ne bo bi se nacionalne nogometne zveze lažje strinjale s takšno obliko tekmovanja. Nogometaši ne bi imeli nepotrebnih potovanj, nadzor nad ekipami zaradi koronavirusa pa bi bil lažji. 

Bierhoff je Nemčijo ponudil kot možno gostiteljico. 

“Imamo potrebno znanje in smo odlični organizatorji, kar smo že dokazali. Če bi na ta način pomagali Evropski nogometni zvezi smo pripravljeni,” je dodal. 

https://twitter.com/NNNNEWS9/status/1267809834931552257

Slovenija je v ligi C v skupini 3 skupaj z Grčijo, Kosovom in Moldavijo. Prva tekma je načrtovana 3. septembra, ko v Sloveniji gostujejo Grki.