Proti Moldaviji pokazati napredek

Reprezentance 4. Sep 202019:49 > 19:59
NZS/Twitter

Slovenska nogometna reprezentanca je v četrtek Ligo narodov začela s točko proti Grčiji. V spremenjeni postavi glede na prejšnje cikle je igrala 0:0, pri čemer so bili v slovenskem taboru zadovoljni z obrambo, ne pa z napadom, ki mora biti v nedeljo proti Moldaviji precej boljši.

Pri samem izboru ekipe sem poskušal vsaj malo poiskati tiste, ki so bili že prej na kakšnem reprezentančnem treningu. Vidi pa se, da so nekateri šele začeli sezono. O posameznikih ne bi govoril. Moramo pa biti dovolj samokritični,” je po tekmi povedal selektor Matjaž Kek in nadaljeval: 

Nekatere napake so bile res hude, toda z disciplino in potrpežljivostjo smo vseeno prišli do zaključne žoge v 86. minuti. Že prej sem namreč vedel, da s podajanjem in kroženjem žoge ne bomo prišli do želenega.”

Povedal je še, da so bili nogometaši po vseh spremembah v ekipi slabi v kreaciji igre in so v tem pogledu lahko precej boljši.

Zagotovo bomo poskušali najti kakšen svež obraz za nedeljo in bomo poskušali zmagati, saj drugega ti ne preostane.

Kek je bil sicer zadovoljen z delom na treningih, ne pa z odsotnostjo gledalcev.

Upam, da se kmalu vrnejo, ker to ni pravi ‘fuzbal’. V Ligi prvakov je bila v ozadju navijaška kulisa, tukaj pa sem bil kulisa jaz, ko sem se drl, naj gremo v napad,” je malce v šali dejal Kek.

Tudi zato so želje in zahteve po večjem napadalnem interesu proti Moldaviji nujne in razumljive.

Moramo biti bolj samozavestni na žogi, več igrati naprej. Proti Moldaviji moramo zmagati, a moramo biti boljši v napadu. Tokrat je šlo veliko pomoči tudi v obrambo in je zmanjkalo moči za naprej. Proti Moldavcem se mora to spremeniti, biti moramo dominantni in pokazati, da smo lahko nevarni,” pred nedeljskim obračunom pravi Jaka Bijol.

Tudi branilec Miha Blažič razmišlja podobno: “Želimo si biti bolj dominantni. Tekma z Moldavijo je prava, da napredujemo v tem smislu.

Moldavija je v četrtek doma igrala 1:1 proti Kosovu, zadetek je dosegel Ion Nicolaescu. Na tekmi sta zaigrala trudi znanca s slovenskih igrišč Denis Marandici (Celje) in Mihail Caimacov (Olimpija).

Doslej sta se Slovenija in Moldavija pomerili dvakrat, v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2006 so Slovenci doma zmagali s 3:0, v gosteh pa z 2:1.

Tekmo si boste v nedeljo lahko ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu, studijski program se začne ob 17.00, tekma v Stožicah pa ob 18.00.