Bo imel Matjaž Kek nekoliko lažje delo?

Nogomet 28. Mar 202416:45 0 komentarjev
Slovenska nogometna reprezentanca
Slovenska nogometna reprezentanca. Foto: Uroš Skaza

Krovna evropska nogometna zveza Uefa bo naslednji mesec na sestanku obravnavala možnost širitve kadrov udeleženk bližnjega evropskega prvenstva v Nemčiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po sedanjih pravilih ima lahko vsaka reprezentanca za EP prijavljenih 23 nogometašev, predlog širitve pa je 26 članov.

Kot poroča dpa, so takšen predlog Uefi podali v več sodelujočih ekipah, izpostavili so angleškega selektorja Garetha Southgata, ki ima veliko težav s poškodbami v svoji ekipi.

“Dobili smo več sporočil selektorjev nacionalnih ekip, ki zadevajo število članov posameznih moštev na Euru 2024. Delov skupina Uefe in predstavniki sodelujočih reprezentanc bodo 8. aprila obravnavali predloge trenerjev, preučili bomo vse možne rešitve in ideje,” je sporočila Uefa.

Krovna zveza je prav za tekmovanje v Nemčiji spet skrčila seznam članov v posameznih ekipi na 23, potem ko je bilo na prejšnji izvedbi tega tekmovanja zaradi koronskih razmer v postavi že lahko 26 igralcev.

Ta napovedani sestanek bo del širše delavnice Uefe, na kateri bodo 8. in 9. aprila v Düsseldorfu s sodelujočimi reprezentancami pri krovni zvezi pretresli različna aktualna vprašanja pred Eurom.

Sprememba bi seveda vplivala tudi na slovensko izbrano vrsto, ki bo junija šele drugič v zgodovini nastopila na prvenstvu stare celine. Do zdaj edinkrat se je na EP uvrstila leta 2000. Selektor Matjaž Kek bi tako lahko v Nemčijo odpeljal tri dodatne nogometaše, kar bi mu načeloma moralo malce olajšati težavo izbire.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!