Euro U21: Prvič v popolni zasedbi ob obisku vodstva NZS

Slovenija U21
M24.si

Mlada reprezentanca Slovenije je zakorakala v peti dan priprav na evropsko prvenstvo. Selektor Milenko Aćimović je pozdravil še zadnje novince v reprezentančni bazi, ki so jo obiskali tudi predstavniki vodstva Nogometne zveze Slovenije.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović, generalni sekretar Martin Koželj in športni direktor reprezentanc Miran Pavlin so reprezentantom namenili nekaj besed spodbude in jim zaželeli veliko uspeha na tekmah s Španijo, Češko in Italijo. Mlade Slovence prva preizkušnja čaka že v sredo, ob 18. uri, ko se bodo v Ljudskem vrtu udarili s Španci.

Reprezentanca je na današnjem treningu v Mariboru prvič vadila v popolni zasedbi. Ekipi so se pridružili še Adam Gnezda Čerin, Žan-Luk Leban, Žan Medved, Dejan Petrovič in Žan Rogelj. Celotna ekipa zdaj že z nestrpnostjo odšteva ure do dvoboja s Španijo, ki brani naslov evropskega prvaka.

Adam Gnezda Čerin spada med udeležence evropskega prvenstva, ki že premorejo izkušnje z igranjem v članski izbrani vrsti. “Igranje za Slovenijo je velika čast, ne glede na to, če gre za člansko ali mlado reprezentanco. Ne delam razlik med reprezentancama, igranje za državni grb je največja čast, ki jo lahko igralec doseže. Evropsko prvenstvo je za nas izredna priložnost, zato sem vesel, da sem lahko del ekipe,” pravi nogometaš sredine igrišča. Standardni član enajsterice Rijeke se zaveda španske kakovosti, a dodaja, da ima tudi Slovenijo ekipo, ki jo bo težko premagati.

Tega se zaveda tudi Nik Prelec, ki spada med mlajše adute Slovenije. Devetnajstletni napadalec poudarja, da je Špancem potrebno pokazati, da na igrišču niso sami. “Naša priložnost bo v visokem pritisku. Pritisniti jih moramo visoko in jim pokazati, da smo tudi mi na igrišču. Pokazati moramo, da se jih ne bojimo. Tudi mi bomo skušali zmagati,” napoveduje mladi up Sampdorie, ki je na novembrski tekmi zatresel mrežo Rusije. Vajo bo skušal ponoviti tudi v sredo: “Na tekmi proti ekipi, kot je Španija, je potrebno izkoristiti vsako priložnost in zabiti gol.

Za mesta v konici napada vlada precejšnja konkurenca. Selektor Milenko Aćimović računa tudi na Žana Celarja. “Nestrpno sem čakal, da pričnemo priprave in odpremo evropsko prvenstvo. Vemo, kakšne tekme so pred nami in že komaj čakamo na njih. Na treningih je opaziti motivacijo in zagnanost. Mislim, da smo pripravljeni,” sporoča napadalec.

Član Rome, ki je v letošnji sezoni posojen v Cremonese, v prvenstvo vstopa z jasnimi pričakovanji: “Želim si zmag, se z reprezentanco prebiti v nadaljevanje tekmovanja in zabiti čim več zadetkov. Pritiska ni, v tekme bomo šli zagnano in z visoko samozavestjo.