Slovenci za čisto desetko: Zabili 13 zadetkov, prejeli 0

Nogomet 12. Okt. 202119:26 > 19:33
Delite:
Foto: NZS

Kadetska reprezentanca Slovenije je z današnjo zmago nad Avstrijo (4:0) sklenila prvi del kvalifikacij na prvem mestu v skupini. Na treh tekmah so premagali vse tri tekmece. Dosegli so 13 zadetkov, prejeli pa nobenega! Četo Aleksandra Radosavljevića tako spomladi čaka elitni del kvalifikacij, ki bi kadete popeljala na evropsko prvenstvo. Nekoliko slabše so tekmovanje končali mladinci, ki je vknjižila poraz proti Italiji. Zahodni sosedi so bili boljši z rezultatom 1:3.

Po zmagi nad Ferskimi otoki in Kosovom je kadetska reprezentanca Slovenije premagala še Avstrijo. Slovenija je povedla že takoj ob začetku srečanja, natančneje v drugi minuti srečanja, do polčasa pa je izid na semaforju kazal že vodstvo 3:0 za Slovenijo. V drugem polčasu se je avstrijska mreža zatresla še enkrat, tako da so varovanci Radosavljevića tekmo pripeljali mirno do konca. Ob avtogolu domačinov so zadeli še Jaka Čuber Potočnik, Tine Čuk in Mark Stojinović.

Mladinci neuspešni proti Italijanom

Nekoliko slabše so kvalifikacije sklenili varovanci Boštjana Cesarja. V skupini so na vrhu Italijani z 9 točkami, za njimi Islandija s 6 točkami. Litva in Slovenija pa sta osvojil točko. Zahodni sosedi so bili boljši s končnih 1:3. Mrežo Italije je ob koncu srečanja zatresel Žan Bunić.

Komentari

Vaš komentar