Kaos v Abuji: Navijači po izpadu Nigerije razdejali stadion

Nogomet 30. Mar 202210:13 > 13:21 0 komentarjev
Foto: Sunday Alamba/AP/Guliverimage

Za enega prijetnejših presenečenj v afriških dodatnih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu je poskrbela nogometna reprezentanca Gane, ki je v Abuji izločila Nigerijo in se uvrstila na letošnje tekmovanje v Katarju. Izpad "levov" je močno razburil njihove navijače, ki so po zaključku obračuna vdrli na igrišče. V izgredih je življenje izgubila vsaj ena oseba.

Gana si je nastop na mundialu zagotovila zaradi boljše gol razlike. Potem ko je doma z Nigerijo remizirala 0:0, se je torkov povratni dvoboj končal z izidom 1:1.

Izpad in neuvrstitev ene najmočnejših afriških nogometnih reprezentanc na svetovno prvenstvo prvič po 16 letih je razbesnel njihove navijače, ki so po zadnjem žvižgu sodniške piščalke izgubili živce in vdrli na igrišče. Sledili so prizori nasilja in vandalizma, saj so objestneži začeli metati pirotehnična sredstva in lomiti stole, umiriti pa jih ni uspela niti policija.

Kot poročajo tuji mediji, je v izgredih umrl zdravnik Nogometne zveze Zambije Josef Kabungo, ki je tekmo obiskal kot delegat Afriške nogometne zveze.

Divjanje navijačev je močno prestrašilo tudi nogometaše Gane, ki so morali hitro prekiniti svoje slavje in se na varno zateči v slačilnico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!