Kek: Akcija dosegla svoj namen, a nismo zmagali

Nogomet 29. Mar 202222:00 > 22:08
Matjaž Kek: Rečnikov soigralec pri dveh mariborskih klubih

"Res je, da smo igrali dve tekmi brez poraza, ampak zmagali pa tudi nismo," je po remiju 0:0 s Katarjem za Sportklub dejal selektor slovenskih nogometašev Matjaž Kek. Slovenci Doho zapuščajo brez zmage, saj so pred tem remizirali tudi s Hrvaško.

Slovenska nogometna reprezentanca, ki jo naslednja akcija čaka čez dobra dva meseca, ko bo začela z nastopi v ligi B lige narodov, na prijateljskem obračunu proti Katarju ni navdušila. Po bledem prvem polčasu, v katerem je bil podjetnejši gostitelj, je sicer bolje zaigrala v drugem delu, prek Žana Celarja zatresla celo vratnico, a v Dohi vpisala še drugi remi.

“V prvem polčasu nismo dobro začeli, poskušali smo, iskali rešitve in v drugem polčasu je bilo to veliko bolje. Ta akcija pa je dosegla namen, bili smo skupaj, igrali dve tekmi na visoki ravni, tako da sem glede tega zadovoljen. Nismo pa zmagali. Še vedno imamo določen strah ali preveliko spoštovanje. Toda z vsem drugim sem zadovoljen,” je po tekmi dejal selektor Slovenije Matjaž Kek.

Celotna izjava Matjaža Keka po tekmi s Katarjem:

Z njim se je strinjal tudi Žan Karničnik, ki je danes vpisal svoj šesti nastop v reprezentančnem dresu. “Mislim, da smo ta čas v Katarju dobro izkoristili, imeli smo več treningov, pogoji pa so bili tudi odlični,” je povedal branilec in med drugim razkril, da jih je po tekmi obiskal tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.

Celotna izjava Žana Karničnika po tekmi s Katarjem:

Komentari

Vaš komentar