Matjaž Kek ima dober občutek glede Josipa Iličića

Nogomet 28. Mar 202220:58 > 21:12

V nekoliko drugačni, 16. oddaji Pod prečko, saj je potekala kar iz Katarja, kjer se slovenska reprezentanca pripravlja na junijske tekme lige narodov, je gostoval selektor slovenske izbrane vrste Matjaž Kek. Pogovarjali smo se tudi z direktorjem reprezentanc Miranom Pavlinom in reprezentantom Miho Zajcem.

Voditelja oddaj Pod Prečko Dejan Obrez in Miha Penko sta te dni v Dohi pridno zbirala vtise in informacije o dogajanju v slovenski reprezentanci, ki sta jih delila z ljubitelji slovenskega nogometa. V izčrpnem intervjuju s slovenskim selektorjem Kekom je pogovor tekel o minuli tekmi s Hrvaško, ki se je končala neodločeno (1:1), o igralcih in njihovih vlogah, tudi o Josipu Iličiću, ki ga zaradi osebnih težav ne igra za Atalanto, zraven ga ni niti v Katarju.

Kek o Josipu Iličiću:

Kakšne so možnosti, da bi se Jojo vrnil v reprezentanco pred junijskimi tekmami v ligi narodov? “Vse ni za medije. Že to, da je zvenel dobro, da se zaveda situacije, v kateri je, je dober znak. Sem zelo zadovoljen. V nobenem trenutku ni zapiral vrat reprezentanci. Njegovo razmišljene je trenutno pri tem, da se vrne v proces treninga za določeno minutažo in ko ga bo tako, bo odločitev lažja. Sporočilo je NZS in selektorja je, da so vrata za Iličića odprta, seveda, ko se doseže nek nivo, da lahko pomaga reprezentanci,” je situacijo okoli Iličića pojasnil slovenski selektor.

Proti Katarju težje kot proti Hrvaški?

Kek se je po remiju s Hrvaško že obrnil proti obračunu s Katarjem. Slednji je na zadnji medsebojni tekmi Slovenijo tudi premagal, zato previdnost ne bo odveč. “Zagotovo bomo nekaj zamenjali, kar se postave tiče, a razmišljal bom tako, kot bom pred junijskimi tekmami lige narodov. Tudi izbor bo lažji, po bolezni se vrača Stojanović, tudi Verbiču se vidi, da napreduje, kar se pa tiče Katarja, razmišljanje, da gre za eksote, je skrajno podcenjujoče za državo, ki ogromno vlaga in igra tudi dober nogomet. Gre za pravšnjega nasprotnika, menim pa, da nas čaka težja tekma kot proti Hrvaški,” opozarja Kek.

Pred mikrofon sta voditelja povabila tudi direktorja reprezentanc Mirana Pavlina in pa enega izmed najbolj vročih reprezentantov ta hip Miho Zajca, besedo pa je za konec dobil tudi tiskovni predstavnik Nogometne zveze Slovenije Matjaž Krajnik.