Znani nasprotniki Slovenije v ligi narodov

Nogomet 8. Feb 202417:44 1 komentar
Foto: Profimedia

Slovenska nogometna reprezentanca je dobila nasprotnike v četrti izvedbi lige narodov. Matjaža Keka bodo nastopili v skupini B3. Tekmeci pa bodo reprezentanca Avstrije, Norveške in Kazahstana.

Slovenska izbrana vrsta se je proti Avstriji nazadnje merila v kvalifikacijah za euro 2020 in obe tekmi izgubila z 0:1. Edino zmago je dosegla marca 1997 na prijateljski tekmi, ima pa še poraz s prijateljske tekme leta 2018.

Trenutek, ko je bila izžrebana Slovenija:

Največkrat se je Slovenija pomerila z Norveško, kar enajstkrat. Nazadnje je z njo igrala prav v ligi narodov ter po enkrat remizirala in zmagala. Skupaj ima dve zmagi, trikrat se je obračun končal brez zmagovalca, Norveška pa je dobila šest tekem.

Slovenija se bo s Kazahstanom, ki je sprva pristal v skupini B2 in nato zaradi geografskega ključa končal v slovenski skupini, pomerila tretjič. Nazadnje si je proti temu tekmecu v polnih Stožicah zagotovila tudi nastop na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.

Vsaka ekipa bo igrala šest tekem, po tri doma in v gosteh. Tekme skupinskega dela bodo od 5. do 7. septembra, od 8. do 10. septembra, od 10. do 12. oktobra, od 13. do 15. oktobra, od 14. do 16. novembra ter od 17. do 19. novembra.

Žreb skupin lige narodov

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje