Portugalci kot kaže našli novega selektorja

Nogomet 7. Jan 202315:42
Foto: Profimedia

Nogometna reprezentanca Portugalske po več kot osmih letih dobiva novega selektorja. To naj bi postal Roberto Martinez, dosedanji strateg Belgije, poroča The Athletic.

Po neuspehu na lanskem svetovnem prvenstvu, ko je Portugalsko senzacionalno v četrtfinalu izločil Maroko, se je od selektorskega stolčka poslovil Fernando Santos. Na klopi je bil kar osem let, od 2014 do 2022, in v tem času postal trener, ki je Portugalce vodil na največ tekmah. Na 109 obračunih je vpisal 67 zmag, 23 remijev in 19 porazov. Vrhunec je z evropskim naslovom dosegel leta 2016.

Njegovo mesto bo, kot danes trdi dobro obveščeni novinar David Ornstein, zasedel Roberto Martinez. Slednji se je od belgijske izbrane vrste klavrno poslovil po SP v Katarju, kjer se njegovi varovanci niso uspeli prebiti iz skupine. Belgijo je sicer vodil šest let. Njegova bilanca je 80 tekem, 56 zmag, 13 remijev in 11 porazov. Najvišje se je zavihtel leta 2018 na SP v Rusiji, kjer je Belgija osvojila 3. mesto.

49-letni Španec naj bi s Portugalsko nogometno zvezo že dosegel ustni dogovor, ki bo uradno dokončan prihodnji teden, še dodaja Ornstein. Martinez je sicer v zadnjih dneh na svoj naslov prejel številne ponudbe, tako reprezentančne kot klubske.

Roberto Martinez si je sicer trenersko ime ustvaril na Otoku, kjer je pred prevzemom belgijske reprezentance vodil Swansea City, Wigan in Everton. Tako za Wigan kot Swansea je sicer še kot igralec nastopal več sezon, glavnino svoje kariere pa preživel prav v angleškem nogometu.

Komentari

Vaš komentar