Vlatko “Air” Čančar navdušil tudi Jokića (VIDEO)

Košarka 6. Jan 20239:29
Vlatko Čančar je dosegel 15 točk. Foto: Profimedia

Denver Nuggets se je ponoči v Ligi NBA poigral z Los Angeles Clippers. Že ob polčasu so vodili za 34 točk, v tretji četrtini je prednost narasla tudi na 43, na koncu pa je bilo znosnih 31 točk razlike (122:91). Pomembno vlogo je pri Denverju odigral tudi Vlatko Čančar, ki se je za nameček podpisal pod zabijanje tekme.

Denver se je v noči na petek poigral z LA Clippers. Že ob polčasu je bila prednost več kot trideset točk, zato je prvi zvezdnik domačih Nikola Jokić igral le dobrih 20 minut, večjo minutažo od Srba je imel tudi slovenski košarkar Vlatko Čančar, ki je na v 27 minutah dosegel 15 točk in zbral kar 12 skokov. Enkrat je tudi asistiral za koš. Iz igre je bil polovično uspešen (6/12), poskrbel pa je tudi za zabijanje tekme, ki je na noge dvignil celotno dvorano kot tudi soigralce z Jokićem na čelu.

Zabijanje Čančarja:

Najkoristnejši igralec prejšnje sezone rednega dela lige je šel na klop v zadnjem delu igre, saj je njegov Denver med tekmo s Clippers povedel že s 43 točkami razlike. Jokić je bil sicer precej pod svojim običajnim učinkom, zbral je 12 točk, šest skokov in devet podaj. Jamal Murray je bil z 18 točkami, 13 jih je dosegel v uvodni četrtini, prvi strelec zmagovalcev.

Ni bilo prvič v tej sezoni:

Za Bonesom Hylandom (16), ki prav tako ni bil v prvi peterki, pa je bil tretji najučinkovitejši igralec Denverja Čančar. Nuggets so imeli za deseto zaporedno domačo zmago 50,6 odstotni met iz igre ter 28 asistenc, medtem ko sta zvezdnika LA Clippers Paul George in Kawhi Leonard povsem odpovedala, skupaj sta dosegla le devet točk.

Komentari

Vaš komentar