Prosinečki spet kandidira za selektorsko klop

Nogomet 31. Jan 20248:15 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Nekdanji hrvaški nogometaš Robert Prosinečki, ki se je kasneje izkazal tudi v vlogi trenerja, se spet spogleduje s selektorskim stolčkom, potem ko je od septembra lani zapustil hrvaškega prvoligaša Rudeša. Za "Velikega žutega" so se menda ogreli pri eni izmed afriških reprezentanc.

Prosinečki je v ožjem izboru za selektorja ganske reprezentance poroča tamkajšnja spletna stran Sports World Ghana.

Navedeni medij piše, kako je priljubljeni “Žuti” Ganski nogometni zvezi že poslal svoj življenjepis in tako oddal kandidaturo. Dodajajo, da bo krovna organizacija v naslednjih treh dneh sporočila imena vseh njegovih konkurentov in se hitro zatem odločila o tem, kdo bo vodil “črne zvezde” v kvalifikacijah za SP 2026.

Četrtfinalistki s svetovnega prvenstva 2010 se nastop na Afriškem pokalu narodov ni posrečil. V predtekmovanju so bili njihovi tekmeci Egipt, Zelenortski otoki in Mozambik, Ganci so izpadli že po skupinskem delu, zato je bil glavni trener, Irec Chris Hughton, pričakovano odpuščen.

Gana je kvalifikacije za SP 2026 že začela. V šestčlanski predtekmovalni skupini I je premagala Madagaskar in senzacionalno izgubila proti otočju Komori. Samo prvo mesto vodi neposredno na mundial, drugo pa v dodatne kvalifikacije.

Prosinečki je v karieri vodil dve izbrani vrsti. Od leta 2014 do 2017 je bil na čelu Azerbajdžana, potem pa nepolni dve leti vodil še reprezentanco BiH (2018-2019).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!