Slovenska kolonija pri Panathinaikosu se je še povečala

Nogomet 29. Jul 202215:44 > 20:13 0 komentarjev
Benjamin Verbič bosta združila moči tudi na klubski ravni. foto: Aleš Fevžer

Benjamin Verbič je tik pred podpisom pogodbe z grškim velikanom Panathinaikosom. To so že dopoldne poročali grški mediji, zdaj pa je Verbičev prestop v Grčijo potrdil tudi Andraž Šporar.

Potem ko je pred dvema dnevoma za Panathinaikos podpisal Andraž Šporar, v začetku julija pa tudi Adam Gnezda Čerin, se na zeleno stran grške prestolnice seli tudi njegov reprezentančni kolega Benjamin Verbič. S tem se bo slovenska kolonija v Atenah povečala še za enega člana.

O tem se je dalo prebrati že v dopoldanskih urah, nekaj ur kasneje pa je vse bolj ali manj potrdil tudi Špoki, ki je na Instagramu delil objavo 𝐓𝐫𝐢𝐟𝐢𝐥𝐥𝐚𝐤𝐢𝐚.𝐠𝐫, na kateri sta objeta skupaj z Verbičem.

Panathinaikos je za slovenskega napadalca odštel 3,5 milijona evrov, za Gnezdo Čerina 650 tisoč evrov, medtem ko za 28-letnega nogometaša iz Vojnika Grki niso odšteli niti centa in je pršel brez odškodnine. Podpisal je triletno pogodbo, na leto pa bo prejel 850 tisoč evrov.

Napad zelenih iz Aten bo tako slovensko obarvan. Napadalna naveza iz Slovenije je v reprezentanci na 82 nastopih skupaj dosegla deset zadetkov. Vsak po pet.

Verbič je v pretekli sezoni nosil dres dveh klubov. Sezono je začel pri kijevskem Dinamu, po vojnem napadu Rusije pa je zapustil Ukrajino ter sezono po krajšem premoru sklenil na Poljskem. Za varšavsko Legio je zbral sedem nastopov, med strelce se ni vpisal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!