Srečko Katanec je snel kapo, Matjaž Kek pa kapuco

Nogomet 20. Nov 202323:12 0 komentarjev
Matjaž Kek
Matjaž Kek je imel v zadnjih mesecih ogromno razlogov za zadovoljstvo. Foto: Aleš Fevžer

Selektor slovenske nogometne reprezentance si je po drugi uvrstitvi na EURO in drugi svoji v vlogi trenerja na veliko tekmovanje vidno oddahnil. Hkrati se 62-letni strateg dobro zaveda, da ga z moštvom do junijskega evropskega prvenstva čaka še veliko dela.

Tanka je ločnica med junaki in bedaki. Danes je bila Slovenija k sreči na pravi strani športne boginje Fortune.

“Tole je bilo več kot zasluženo in najlepše darilo, ki so si ga fantje lahko dali. Vsa energija Stožic, celotne Slovenije, nam je pomagala. Srečen sem, ponosen … Slovenija je zasluženo na Evropskem prvenstvu! Pet let je kar nekaj časa za delo in čakanje na nek rezultat. Mojim nogometašem se je dajalo različne znamke: da so ‘luzerska’ generacija, da so premladi, a fantje so pokazali karakter in pokazali, da so drugačni od zlate generacije oziroma tiste ekipe izpred 15 let. Od prvega trenutka sem jih spoštoval, danes so mi vse vrnili. Meni, pa tudi vam, celi Sloveniji. Težke kvalifikacije so za nami, vse od poleta v Kazahstan. Imeli smo kar nekaj težav, fantom pa lahko dajem ne kapo dol – da se ne bom ponavljal (smeh) – dajem jim svojo ‘kapuco dol’!” je preboj na Euro v Nemčiji ob dežju za Šport TV hudomušno pokomentiral selektor Matjaž Kek.

Najlažji intervju v življenju

Dodal je, da je bilo skozi celoten ciklus, kot tudi v preteklem obdobju težko: “Najtežje je bilo meni in predsedniku NZS (op. a.: Radenko Mijatović), nekateri so naju verjetno menjavali po petstokrat na dan. Zdaj je čas, da se umirimo in poveselimo.”

FOTO: Aleš Fevžer

“Verjetno je to najlažji pogovor v karieri. Na srečo se vsi veselimo, k sreči se vsi veselimo, zaslužili smo si ta Euro po dolgih letih mučenja. Veliko je bilo vloženega truda, da je ta reprezentanca na ravni za evropsko prvenstvo. Zadovoljni smo, srečni. Verjamem, da v Nemčijo ne gremo le nastopat, ampak gremo po nek rezultat,” je po koncu tekme pred mikrofonom televizije Šport TV nasmejan razlagal najbolj nenadomestljiv člen reprezentance, kapetan Jan Oblak.

Za prvo rokavico Atletico Madrida je to prvi preboj na veliko tekmovanje z reprezentanco.

Vrhunci srečanja Slovenija – Kazahstan:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!