Ronaldo zavrnil možnost, da bi postal najbolje plačani nogometaš

Nogomet 15. Sep 202210:26 > 10:27
Foto: Andrew Yates/CSM via ZUMA Wire/Guliverimaga

Cristiano Ronaldo je pred zaključkom poletnega prestopnega roka zavrnil neverjetno ponudbo, s katero bi postal z naskokom najbolje plačani nogometaš.

Portugalski nogometni zvezdnik je po poročanju Marce pred zaključkom prestopnega roka zavrnil prestop v Savdsko Arabijo k tamkajšnjemu klubu Al-Hilalu, ki mu je za podpis dveletne pogodbe ponujal neverjetnih 242 milijonov evrov oziroma 2,3 milijona evrov na teden.

Sedemintridesetletni Ronaldo, ki je želel oditi iz Manchester Uniteda, potem ko se ta ni uvrstil v ligo prvakov, bi v primeru selitve na Bližnji vzhod tako dobil občutno povišico, saj so v klubu zaradi neuspeha v minuli sezoni vsem igralcem plače znižali za kar 25 odstotkov. Ukrep je najbolj prizadel prav nogometnega zvezdnika, ki je največji zaslužkar na Old Traffordu.

Kot trdi Marca, je Ronaldo še kot član Juventusa na leto zaslužil 40 milijonov evrov, sedaj pa je njegova plača okroglih deset milijonov evrov nižja. To je skoraj polovico manj kot pri PSG prejme trenutno najbolje plačani nogometaš Kylian Mbappe, ki je po podpisu nove pogodbe bogatejši za 50 milijonov evrov na leto, še 180 milijonov evrov pa je prejel, ko se je odločil ostati v Parizu.

Najvišji dogovor vseh časov je sicer še vedno v rokah Lionela Messija, ki je v svojem zadnjem letu pri Barceloni prejemal 75 milijonov evrov na leto. Pri PSG je njegova plača bistveno manjša in znaša 30 milijonov evrov, a se bo povečala na 40 milijonov evrov v njegovem zadnjem letu pri francoskih prvakih.

Pri Marci še trdijo, da je Argentinec v svoji karieri doslej zaslužil že milijardo evrov – več kot katerikoli drugi nogometaš v zgodovini.