Ronaldov nevsakdanji odziv na namigovanja o prihodnosti

Liga prvakov 3. Maj. 202217:45 > 17:59
Delite:
Se je Cristiano Ronaldo včeraj poslovil od navijačev na Old Traffordu? FOTO: Guliverimages.

Cristiano Ronaldo naj bi po zadnji domači tekmi v tej sezoni ob pozdravljanju navijačev na Old Traffordu namignil, da bo tudi v naslednji sezoni igral v dresu Manchester Uniteda, čeprav ta ne bo igral v ligi prvakov. Zdaj se je portugalski superzvezdnik odzval in zanikal besede, ki so mu jih položili v usta.

“Nisem še končal!” naj bi po koncu ponedeljkove tekme proti Brentfordu, ki jo je Manchester United v zadnji domači tekmi sezone dobil s 3:0, izrekel Cristiano Ronaldo.

Ker je njegova prihodnost od trenutka, ko je postalo jasno, da Manchester United v naslednji sezoni najverjetneje ne bo igral v ligi prvakov, predmet zanimanja nogometnega sveta, zdaj mediji secirajo vsako njegovo besedo in namigujejo, kaj pomeni.

Številni so se v zadnjem dnevu razpisali o tem, da izgovorjeno po tekmi z Brentfordom potrjuje njegov ostanek na Old Traffordu in Manchester Uniteda poleti zagotovo ne bo zapustil.

O tem, ali se bo to res zgodilo, se Ronaldo še ni izjasnil, se je pa zdaj na nevsakdanji način odzval na besede, ki so mu jih položili v usta.

V komentarju na enem izmed profilov svojih oboževalcev, ki ima na Instagramu vsega nekaj več kot 14 tisoč sledilcev, je s svojim uradnim profilom, ki mu sledi kar 437 milijonov uporabnikov, kratko in jedrnato zapisal: “Tega nisem rekel.”

Kralj lige prvakov brez lige prvakov?

Mnogi so namreč prepričani, da 37-letnik, ki ima pogodbo z Manchester Unitedom do konca junija prihodnje leto, na Old Traffordu zdaj, ko je jasno, da tam v naslednji sezoni ne bo lige prvakov (Manchester United ima sicer še teoretične možnosti), zagotovo ne bo ostal.

Znana je njegova obsesija z zlatimi žogami in najpomembnejšimi nogometnimi nagradami oziroma lovorikami, zato je zelo malo takšnih, ki verjamejo v drugačen razplet. V to, da bi s 140 goli najboljši strelec v zgodovini lige prvakov in petkratni evropski prvak brez igranja na najvišji klubski ravni v Manchestru ostal.

Ronaldo, ki se je v Manchester United po 12 letih vrnil pred začetkom sezone, ko je končal triletno obdobje pri Juventusu, se je v svojem drugem obdobju na Otoku, ko beseda nanese na njegovo osebno statistiko, sicer znašel dobro. V vseh tekmovanjih je v 38 nastopih dosegel 24 golov.

Za Manchester United velja precej drugače. Od lige prvakov se je poslovil v osmini finala, od ligaškega pokala v tretjem, od pokala FA pa v četrtem krogu. V prvenstvu je šele na sedmem mestu. Teoretične možnosti za četrto mesto, ki prinaša ligo prvakov, sicer še ima, a realno lahko nanjo kar pozabi. Za četrtouvrščenim Arsenalom, ki je odigral dve tekmi manj, ima dva kroga pred koncem pet točk zaostanka.

Komentari

Vaš komentar