Rumena družina na svojem igrišču kot gost do zmage

Nogomet 30. Nov 202216:25

Nogometaši Domžal so v tekmi 18. kroga Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 2:0 (0:0).

V regionalnem derbiju so do novih treh točk prišli Domžalčani, tokrat v vlogi gostov na svojem stadionu. Poln izkupiček so dobili v drugem polčasu, ko so učinkovitejšo igro in tudi rdeč karton pri Radomljanih kronali z dvema zadetkoma. Na lestvici so sicer ostali na šestem mestu, za Mariborčani imajo zdaj spet samo dve točki zaostanka. Radomljani so ostali na osmem s točko prednosti pred Gorico in Taborom.

Prvi del je bil dokaj enakovreden, vsaka od ekip pa si je pripravila eno izrazito priložnost. Za Domžale je bila to tista po prostem strelu v 12. minuti, ko je pred golom do odbite žoge prišel Andrej Đurić, a je žogo poslal čez gol.

Radomlje pa so bile zelo blizu vodilnemu golu v 36. minuti. Francesco Tahiraj je meril s kakšnih 12 metrov, žoga je zadela vratnico ter se po golovi črti odkotalila proti drugi vratnici, a je bil vratar Ajdin Mulalić dovolj hiter, da jo je zagrabil, preden je vanj trčil Madžid Šošić, ki je skušal žogo poriniti v mrežo.

V nadaljevanju je kmalu padel tudi zadetek. Zanj je poskrbel Žiga Repas, ki je dobil žogo na kakšnih 20 metrih, potem pa iz obrata s silovitim strelom presenetil vratarja Emila Velića, žoga se je od prečke odbila prek golove črte v gol.

Foto: Aleš Fevžer

Radomljani so skušali odgovoriti, a so se v 65. minuti znašli v težavah, ko je drugi rumeni karton dobil Šošić. Niso pa se še predali, že v 67. minuti je imel po kotu lepo priložnost Anel Zulić, a je žogo iz neposredne bližine poslal kakšen meter ob vratnici.

#related-news_1

Igro z igralcem več so Domžalčani le počasi pretvarjali v terensko premoč, po kotu v 70. minuti je bil tako Ivan Durdov za malo prepočasen in je Velić žogo dobil.

Dokončno pa je bil zmagovalec znan v 83. minuti. Za 2:0 za Domžale sta poskrbela Arnel Jakupović in Đurić. Prvi je z leve strani dobro izvedel prosti strel, drugi pa je v kazenskem prostoru ob premalo odločni obrambi prišel do strela z glavo s kakšnih petih metrov in žogo poslal v mrežo.

V naslednjem krogu bodo nogometaši iz Radomelj 6. decembra gostovali v Mariboru, Domžalčani pa dan pozneje gostili Celjane.

KONEC TEKME

84. minuta: GOOOOOOOOOL! Srečanje je odločeno. Arnel Jakupović je s prostega strela pdoal v kazenski prostor, kjer je z glavo natančno pomeril Andrej Đurić.

81. minuta: Nick Perc je švignil po levem boku, se spustil v kazenski prostor in podal pred gol, kjer pa ga je pričakala prisebna obramba Radomelj.

67. minuta: Anel Zulić je imel na glavi izenačenje. Po kotu je bil najvišji v srcu kazenskega prostora, verjetno že razmišljal o proslavljanju, Mulalić pa je strel bravurozno “snel” z desno roko.

65. minuta: Radomljani nadaljujejo z igralcem manj. Pregrob je bil Madžid Šošić, ki si je prislužil drugi rumen karton in predčasno prho.

54. minuta: Radomlje vračajo udarec. Tahiraj je žogo spravil do Šošića, ta pa je iztržil le kot.

50. minuta: GOOOOOOOOL! In to kakšen! Žiga Repas je prejel poskočno žogo na robu kazenskega prostora, potem ko jo je do njega z glavo spravil Jošt Pišek. Mlajši Repas je z volejem pomeril izjemno natančno, njegova levica je merila tik pod prečko!

Konec prvega polčasa! Sprva so bili podjetnejši in nevarnejši Domžalčani, a v zaključku so bolj pretili “domači” nogometaši. Priložnosti sicer ni bilo v izobilju.

36. minuta: Kakšna priložnost za Radomlje! Tahiraj je sprožil iz ugodnega položaja, a mu je veselje preprečila vratnica, žoga pa se je nato skotalila skoraj po golovi črti.

12. minuta: Po predložku s prostega strela in nerodnem izbijanju domačih, je iz bližine do strela prišel Đurić, a meril čez gol.

3. minuta: Repas je sprožil s kakšnih 20 metrov, žoga pa je po bloku domače obrambe skoraj presenetila vratarja in končala tik pod prečko.

Začetek tekme v Domžalah!

 

Športni park Domžale, sodniki: Matoša, Mikača, Salkić.

Strelca: 0:1 Repas (50.), 0:2 Đurić (84.).

Kalcer Radomlje: Velić, Marković, Čuić (od 59. Sever), Šošić, Hrvoj, Sokler, Zulić, Ouro (od 83. Nuhanović), Tahiraj (od 83. Čuić), Pogačar (od 59. N’Landu), Korun (od 83. Vrhovac).

Domžale: Mulalić, Đurić, Ja. Pišek, Kovačević (od 77. Jakupović), Durdov (od 77. Barišić), Hodžić, Repas (od 85. Podlogar), Saitoski (od 63. Perc), Alić (od 46. Strajnar), Jo. Pišek, Ilenič.

Rumeni kartoni: Madžid; Saitoski, Alić, Hodžić.
Rdeč karton: Šošić (65.).

 

Komentari

Vaš komentar