V Zagrebu sanjali o Milaniču in Keku, dobili pa …

Nogomet 22. Dec 202113:59 1 komentar
Foto: Guliverimage

Iz zagrebškega Dinama prihaja novica, da je Željko Kopić postal polnopravni trener prvega moštva. 44-letnik iz Osijeka je modre začasno prevzel v začetku decembra, zdaj pa bo torej postal stalni trener, obenem pa bo opravljal še vlogo športnega direktorja.

Potem ko je službo konec novembra izgubil nekdanji trener Dinama Damir Krznar, so se v možnostih za prevzem moštva iz hrvaške prestolnice pojavljala številna imena. Za Slovence najbolj zanimivi sta bili jasno tisti, ki sta vključevali selektorja Slovenije Matjaža Keka (medtem je že podaljšal pogodbo s krovno zvezo) ter nekdanjega trenerja Maribora Darka Milaniča.

Ta naj bi k Dinamu prišel v tandemu z nekdanjim športnim direktorjem vijoličastih Zlatko Zahović, ki pa je v Sportklubovi oddaji Pod prečko pojasnil, da je šlo zgolj za nogometno folkloro in da do stikov ni prišlo. Hrvati so v svojih medijih veliko omenjali tudi možnost, da priložnost na klopi Zagrebčanov dobi še en bivši trener Maribora, Sergej Jakirović, ki trenutno vodi Zrinjski iz Mostarja.

V petih tekmah prepričal

A na koncu so se vodilni možje Dinama odločili, da priložnost ponudijo Željku Kopiću. 44-letni trener je v novi vlogi debitiral 2. decembra, nato pa krst doživel tri dni kasneje, ko je z 0:2 izgubil proti nekdanjemu klubu – Hajduku. V nadaljevanju pa je najuspešnejši hrvaški klub pod Kopićem prikazal boljše predstave, nanizal štiri zmage zapored in osvojil naslov jesenskega prvaka pri naših južnih sosedih. S tekmo manj ima Dinamo na prvem mestu enako število točk kot druga Rijeka in tretji Osijek. Odmevala pa je tudi zmaga v skupinskem delu lige Evropa, ko so Zagrebčani slavili v Londonu na gostovanju pri West Hamu (1:0).

Kopić bo po novem prevzel tudi vlogo športnega direktorja, tako da bo imel popoln nadzor nad celotnim dogajanjem v članskem moštvu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje