Še dobro, da ga ni zadel: skesani Moyes se je opravičil

Evropa 6. Maj. 20227:42 > 8:43
Delite:
David Moyes je proti koncu tekme v Frankfurtu izgubil živce. Foto: Guliverimage

Nemški Eintracht je povratni polfinalni tekmi lige Europa z novo zmago nad londonskim West Hamom (1:0) potrdil mesto v finalu, poraza pa Londončani niso najbolje sprejeli.

West Ham je že v 17. minuti povratne tekme ostal brez Aarona Cresswella, v drugem polčasu pa je moral obračun zapustiti tudi trener gostov David Moyes, ki je v 77. minuti žogo nesramno brcnil proti mlademu pobiralcu žog. Sreča je, da dečka ni zadel v glavo.

Po obračunu se je Škot za svojo nesramno potezo opravičil. “Žogo sem brcnil nazaj proti pobiralcu žog, zato se opravičujem. Nastavil mi jo je za volej, a žal mi je, da sem to storil.”

Nesramna poteza Moyesa:

“Nisem ga zadel. Deček bi mi lahko žogo vrgel v naročje, a jo je zakotalil pod noge, a kot sem rekel, opravičujem se, glave so bile vroče, želeli smo zmagati,” je vroč dogodek ob koncu obračuna v Frankfurta komentiral nekdanji trener Manchester Uniteda.

Eintracht je zmago v Londonu (2:1) potrdil še s slavjem v Frankfurtu. Edini zadetek na povratni tekmi je v 25. minuti dosegel Rafael Borre in s skupnim izidom 3:1 Nemce popeljal v finale, kjer se bodo za lovoriko udaril z Rangers.

Zadetek Borreja:

Dvoboj izgubili že v prvih sekundah v Londonu?

West Ham je na poti do polfinala izločil Sevillo in Lyon, zato je pričakoval, da se bodo sprehodili preko Eintrachta, a Nemci so po Barceloni ugnali še enega veliko bogatejšega nasprotnika.

“V tem trenutku ne čutim nobenega ponosa za evropski dosežek v tej sezoni. Zelo smo razočarani, saj menim, da smo imeli lepo priložnost za uvrstitev v finale. Pred tem smo igrali z močnejšimi ekipami, kot je Frankfurt, a če smo pošteni smo dvoboj izgubili že v prvih 30 sekundah prve tekme v Londonu. Od takrat smo lovili tekmeca, a nam ga ni uspelo ujeti,” je še sklenil misel razočarani Škot.

Komentari

Vaš komentar