Pirlo: V klubu čakamo Ronaldov test

Serie A 27. Okt 202014:54 > 14:54
Valerio Pennicino, Getty Images Sport

Trener Juventusa Andra Pirlo bo danes zvečer izvedel, če bo lahko na jutrišnjem spektaklu, ko bo Barca gostovala v Torinu, lahko računal na prvega zvezdnika ekipe Cristiana Ronalda.

 Portugalec je bil med reprezentančno akcijo pozitiven na testu za koronavirus, zato je moral za 14 dni v samoizolacijo. Ronaldo nima nobenih simptomov, a kljub temu seveda ni smel trenirati z ekipo. V zadnjih dneh je opravljal prilagojen individualni program.

Danes bo jasno, če bo Cristiano jutri lahko zaigral in se pomeril proti ekipi, za katero igra njegov večni rival Lionel Messi.

Čakamo na njegov rezultat. Če bo jutri lahko zaigral, bomo izvedeli zvečer. Gotovo bi mu bilo težko igrati po 15 dneh samoizolacije, a pogovarjamo se o najboljšem nogometašu na svetu,” je dejal Pirlo.

Italijanski strateg je potrdil, da bosta proti Juventusu manjkala De Light in Chiellini, zaigral pa naj bi Leonardo Bonucci.

Zaupal bom igralcem, ki so v dobri fizični pripravljenosti. Barca je močna ekipa, odigrati bomo morali odlično. Vsi bodo morali jutri garati. Veseli nas, da bomo igrali proti tako kakovostni ekipi,” je dejal Pirlo.

Pirlo se seveda ni mogel znebiti vprašanja o Lionelu Messiju:

Messi je še vedno na vrhuncu. Velikokrat sem se z njim pomeril kot igralec, sedaj mu bom prvič stal nasproti v vlogi trenerja. Je tip igralca, na katerega se je potrebno dodatno pripraviti. Upamo, da ne bo imel svojega dne,” priznava trener Juventusa.

Tekma je na sporedu v sredo ob 21:00.