Baresi: Ibra je kot Gullit in Van Basten

Serie A 16. Nov 202023:18 > 23:25
Marco Luzzani/Getty Images

Nekdanji legendarni kapetan AC Milana in zdajšnji častni podpresednik kluba Franco Baresi ne skriva navdušenja nad igrami 39-letnega Zlatana Ibrahimovića, ki ga je primerjal z legendarnima nizozemskima igralcema rossonerov.

Neverjetno je, kaj vse zmore. Kaj lahko prenese na soigralce. Njegova mentaliteta je močna, še vedno kaže željo, kot da je star 22 let. Takšna sta bila Van Basten in Gullit, ki sta bila podobno močna. Vse to ima Ibrahimović, ki dela razliko, kar sta delala tudi onadva. Še vedno je odlično pripravljen, še vedno je motiviran. Samo on ve, kdaj bo pravi čas za upokojitev,” razmišlja Baresi.

Povezano

Legendarni italijanski branilec je prejšnji mesec postal častni podpredsednik AC Milana in se na tem mestu pridružil nekdanjemu soigralcu iz obrambe Paolu Maldiniju, ki je od njega po upokojitvi prevzel kapetanski trak.

Zelo pomembno je, da smo v klubu takšni ljudje. Mi smo del tiste slavne zgodovine in razumemo vrednote kluba. Paolo je bil fenomenalen igralec, fenomenalen pa je tudi v vlogi direktorja.