Juventus šestič zapored italijanski prvak

Serie A 21. Maj 201716:55 > 17:09
Valerio Pennicino/Getty Images

V italijanski Serie A so odigrali tekme 37. kroga, poleg Juventusa so zamgali še Milan, Atalanta, Genova in Sassuolo, ki je deklasiral Cagliari s 6:2. Iz lige so izpadli Crotone, Palermo in Pescara.

Nogometaši Juventusa so premagali ekipo Crotoneja z rezultatom 3:0 in tako tudi dokončno osvojili prvo mesto v italijanskim prvenstvom. Bianconerri so povedli v 12. minuti z zadetkom Maria Mandžukića po asistenci Juana Cuadrada.

V zaključku prvega polčasa so domačini dominirali, Paulo Dybala je v 39. minuti tekme podvojil prednost. Alex Sandro je v 83. minuti tekme postavil končni rezultat (3:0). Juventus je osvojil šesti scudetto zapored in tretjo dvojno krono zapored, kar doslej v Italiji ni uspelo še nikomur. 

Atalanta pa je premagala Empoli v gosteh z minimalnim rezultatom, človek odločitev pa je bil Alejandro Gomez v 13. minuti tekme. 


Milan je premagal Bologno s 3:0 in si tako zagotovil mesto, ki vodi v kvalifikacije za Evropske lige v prihodnji sezoni.


Najvišjo zmago dneva pe je dosegel Sassuolo, ki je osramotil Cagliari na domačem igrišču – že v 24. minuti tekme je bilo 4:1 za domačo ekipo.