Dani Alves kmalu zapušča Juventus

Serie A 21. Jun 201718:51 > 18:53
Getty Images/Richard Heathcote

Direktor Juventusa Beppe Marotta je potrdil, da Brazilec Dani Alves kmalu zapušča Juventus in, da se bo še pred iztekom pogodbe preselil drugam.

Bočni branilec je izrazil željo, da zapusti Torino. Po eni sicer odlični sezoni bo tako kmalu zapustil vrsto stare dame. Vse skupaj je potrdil tudi predsednik Beppe Marotta.

Motivacija je ključna za igralca, a Dani Alves je dejal, da želi doživeti novo izkušnjo. Našli bomo rešitev, hkrati pa mu želimo vse najboljše v nadaljevanju njegove kariere” je izjavil Marotta.

Brazilec je najbližje Manchester Cityu, kjer bi se znov združil s Pepom Guardiolo, s katerim je že sodeloval pri Barceloni, kamor se očitno ne bo vrnil.

Sedaj je očitno edino vprašanje zgolj samo še ali bo Alves poleti klub zapustil kot prost igralec, ali pa bodo na Etihadu zanj vseeno morali plačati odškodnino.

Dani Alves se je že preizkusil Španiji, v zadnjem letu dni tudi v Italiji, sedaj pa si sam očitno želi še izkušenj iz Anglije, kjer se kot najbolj resen kandidat omenja Manchester City.