"Za Milan sem igral v klubovem najslabšem obdobju"

Serie A 19. Okt 201713:01 > 13:15
Getty Images/ Marco Luzzani

Kolumbijski napadalec Carlos Bacca je izjavil, da je njegov bivši klub AC Milan v zadnjih letih na najnižji točki odkar obstaja.

Bacca je leta 2015 iz Seville prišel v Milan, sredi avgusta pa je bil v Villareal poslan kot posojen igralec. V zadnjih sedmih letih italijanski velikan ni osvojil niti ene same lovorike, razen italijanskega Superpokala, kar je za navijače z visokimi apetiti kajpak premalo.

Menim, da sem v svojem obdobju pri Milanu lahko zadovoljen. Dosegel sem lastne cilje, lahko bi bilo tudi bolje, toda za to bi potreboval podporo uprave in soigralcev. Del Milana sem bil v klubovem najslabšem obdobju obstoja. Predsednik Silvio Berlusconi se je po 30 letih odločil prodati klub, ideje Vincenza Montelle in novih lastnikov pa so se razlikovale,” je povedal kolumbijski napadalec.

“Iz kluba sem odšel z dvignjeno glavo, saj Milan igra v Evropi, jaz pa sem k temu kar precej prispeval. Tak cilj sem imel tudi s Sevillo, ko sem jih zapustil,” je povedal Bacca, ki je v rdeče-črnem dresu za Milan na 76 tekmah dosegel 34 golov.