Douglas Costa se je pokesal za ogabno potezo

Serie A 17. Sep 20186:33 > 6:47
Getty Images/ Marco Luzzani

Napadalni vezist torinskega Juventusa Douglas Costa se je opravičil in pokesal, potem ko je na tekmi Serie A proti Sassuolu pljunil v usta svojemu nasportniku Federicu Di Francescu.

28-letni brazilski noometaš Douglas Costa je samo dva dni po svojem rojstnem dnevu na tekmi Serie A zasluženo prejel rdeči karton v 94. tekme proti Sassuoliu, ki jo je njegov Juventus dobil z 2:1.

Zmago je ekipi iz Torina prinesel Cristiano Ronaldo z dvema zadetkoma, bedak tekme pa je postal prav Costa, ki je poskrbel za potezo vrednega vsakega obsojanja.

Brazilec je med odrivanjem in verbalnim spopadom z nogometašem nasprotnega moštva Federicom Di Francescom le-tega pljunil, zdaj pa ga čaka tudi denarna kazen in, po vsej verjetnosti, tudi prepoved igranja za določen čas.

Za svoje postopanje na zelenici je Costa prevzel odgovornost in se opravičil z objavo na Instagramu.

“Želim se opravičiti navijačem Juventusa za to reakcijo tekom današnje tekme. Želim se opravičiti svojim soigralcem, ki so bili na moji strani v dobrem in slabem. Bilo je grdo, tega se zavedam in zato se vsem opravičujem. Zagotavljam, da je to osamljen incident in da česa takšnega tekom svoje kariere še nisem storil,” je zapisal Costa.

https://twitter.com/PremLeaguePanel/status/1041343087681974272